Beste reistijd Japan

Beste reistijd Japan, tips voor het maken van een mooie reis.

Beste reistijd JapanWat is precies de beste reistijd om naar Japan te gaan? Je wilt natuurlijk niet in de kou en regen komen te staan als je een verre reis naar het oosten maakt. Er is veel te doen in het land van de reizende zon, je zult je ogen uitkijken. Of je nu zoekt naar cultuur, kunst of juist een verre reis wilt maken, Japan is precies wat je zoekt. Hieronder vindt je meer informatie over de beste reistijd Japan en heb je de mogelijkheid om een mooie reis naar Japan te boeken. (Beste reistijd Japan info)

Bekijk hier de beste reistijd voor Japan en reizen ->

Waar ligt Japan op de kaart?

Beste reistijd Japan, meer informatie:

Japan is geografisch een langwerpig uitgestrekt land en het kent veel verschillende weertypen. Zo is er bijvoorbeeld een subarctisch klimaat op Hokkaido terwijl op Okinawa juist een subtropisch klimaat heerst. De beste reistijd voor Japan is dan ook grotendeels afhankelijk waar je precies in Japan je heengaat. Het middel-noordelijke klimaat is te vergelijken met die van Nederland terwijl het iets zuidelijker meer lijkt op die van Frankrijk door de warmere zomers. Maar over het algemeen is juli tot oktober de beste reistijd om naar Japan te gaan. (Beste reistijd Japan info)

Beste reistijd JapanAls je voor de zon komt zijn de maanden juli en augustus voornamelijk de ware zomermaanden. In die periode liggen de gemiddelde temperaturen rond de 30 graden Celsius. In de zomer wordt in verschillende steden dan Natsu Matsure gevierd. Dit zomer festival staat voornamelijk bekend om zijn schitterende vuurwerk voorstellingen. Maar ook in de lente en herfst is er meer dan genoeg te zien in Japan (Beste reistijd Japan info). Zo bloeien de bekende kersenbloesems en is het land in de ban van die prachtige verschijnsel. De temperaturen zijn daarnaast ook veel aangenamer, vergeleken met de warme droge zomers. (Beste reistijd Japan info)

Het is aan te raden je reislocatie en ligging in Japan goed te onderzoeken, en je reis veruit te plannen zodat deze reis er een wordt die je nooit meer zult vergeten. Raadpleeg van te voren goed de recente weerberichten en voorspellingen (Beste reistijd Japan info). Er is namelijk de kans dat voornamelijk in september een tyfoon verschijnt. Als je echt op zoekt bent naar mooi weer ga dan naar de eilanden ten zuiden van Nagasaki, hier heerst namelijk een subtropisch klimaat. Plan vooruit en bereid je voor op een onvergetelijke reis naar het prachtige Japan. (Beste reistijd Japan info)

Bekijk hier de vakantie Japan en de reistijden voor Japan ->

Bekijk hieronder meer informatie over reistijden voor andere landen:

 

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *