Beste reistijd januari

De beste reistijd januari, tips voor het maken van een reis.

Januari is een redelijk populaire vakantiemaand, zeker voor de wintersporters en de liefhebbers van de winterzon. De Franse, Zwitserse en Oostenrijkse Alpen ontvangen veel gasten terwijl onder anderen de Algarve in Portugal, de Canarische eilanden en de badplaatsen in Egypte vele gasten ontvangen. Toch zijn er wereldwijd nog andere bestemmingen die je kan bestempelen als de beste reistijd voor januari. De bestemmingen zijn redelijk versnippert en er zitten hele verrassende tussen. Hieronder vindt je meer informatie over de beste reistijd januari en heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken.

Bekijk hier de beste reistijd voor de maand januari en vakanties ->

Beste reistijd januari, enkele tips:

  • In Zuid-Amerika gaat het om Chili, en in het bijzonder het zuidelijk gelegen Patagonië en ook om het noordelijk gelegen Colombia en Venezuela. Ook zijn alle Midden-Amerikaanse landen zeer goed te bereizen. Het is er dan relatief droog en nog niet te warm. Ook Cuba is een prima bestemming voor een vakantie in januari.
  • Beste reistijd januariPrima omstandigheden vindt je ook verspreid door Afrika. In het oosten is Ethiopie en in het westen zijn Mali, Senegal en het bij ons populaire Gambia prima bestemmingen. Iets lager op de kaart gaat het om Ghana, Togo en Benin. Tenslotte is het noordelijke Tunesië ook een prima winterzon bestemming.
  • In Azië zijn er ook diverse landen waarvan januari de beste reistijd is. Het gaat om het noorden- en zuiden van India en de streek Orissa die in het oosten ligt. Bhutan, omgeven door de Himalaya is een aanrader en zo ook Thailand, Vietnam, Cambodja en Laos. Ten slotte is januari in Japan ook een fijne maand om te verblijven.
  • Europa heeft nog twee bestemmingen die je misschien niet zo snel zou verwachten voor de mand januari namelijk IJsland en Finland. In Finland kan je sneeuwsafari’s ondernemen en het noorderlicht bewonderen en ook IJsland, waar het helemaal niet zo koud is als de naam doet vermoeden, heeft mogelijkheid voor spectaculaire rondreizen.

Het is verstandig om voor iedere locatie de specifieke weersomstandigheden te bekijken. Door de omvang van de landen en de geografische opbouw kunnen er regionale verschillen optreden.

Bekijk hier de januari vakanties en de beste reistijden januari ->

Bekijk hieronder meer informatie en reistijden voor andere landen:

 

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *