Beste reistijd Jakarta

De beste reistijd voor Jakarta, de kaart en meer weetjes.

Beste reistijd JakartaJakarta is de hoofdstad van Indonesië. Er wonen bijna 10 miljoen mensen en door de Nederlandse kolonietijd heeft het land, en ook de stad, altijd een band met Nederland. Veel bezoekers gebruiken de stad als vertrek- en eindpunt van hun reis door Indonesië. De beste reistijd voor Jakarta kan je derhalve ook lezen als de beste reistijd voor dat gedeelte van dit immense land. hieronder lees je meer informatie over de beste reistijd Jakarta en heb je de mogelijkheid om een mooie vakantie of rondreis te boeken naar Jakarta. (Beste reistijd Jakarta info)

Bekijk hier de beste reistijd voor Jakarta en vakanties ->

De temperatuur in Jakarta is het gehele jaar door zeer gelijkmatig. De dagtemperatuur ligt tussen de 30 en 33 graden. De nachten worden niet kouder dan 22 tot 23 graden. Jakarta heeft namelijk een tropisch moessonklimaat. Dat is ook de reden dat er veel regen valt. Gedurende het jaar valt er tegen de 1900 millimeter regen (Beste reistijd Jakarta info). Ter vergelijking, in ons natte Nederland is het ‘slechts’ 690 tot ruim 900 millimeter. De regen valt vaak in korte, zeer hevige buien, met uitzondering van de regentijd tussen november en maart als de regen langer zal aanhouden. Voor de moesson gelden onderstaande gemiddelden.

  • Beste reistijd JakartaNovember – 24 regendagen – 137mm
  • December – 25 regendagen – 212 mm
  • Januari – 24 regendagen – 308 mm
  • Februari – 23 regendagen – 312 mm
  • Maart – 26 regendagen – 199 mm
  • April – 18 regendagen – 131 mm

Waar ligt Jakarta op de kaart?

Beste reistijd Jakarta, meer informatie:

De droogste maand is augustus met slechts 40 mm gemiddeld. De beste reistijd voor Jakarta en grote delen van Indonesië is dus de periode tussen mei en oktober waarbij de zomermaanden het droogst zullen zijn. Na een regenbui voelt het wel vaak even verfrissend aan. De luchtvochtigheid is hoog, vaak tegen de 90% wat snel benauwd zal aanvoelen. Liefhebbers van het zeewater krijgen altijd de beste reistijd voor Jakarta (Beste reistijd Jakarta info). De stad is gelegen aan het water en mooie stranden zijn nooit heel ver weg al kan je beter de directe omgeving van de stad vermijden. De zeetemperatuur is het gehele jaar door 28 tot 30 graden waardoor het water altijd tropisch zal aanvoelen. (Beste reistijd Jakarta info)

Bekijk hier de Jakarta vakanties en de beste reistijden Jakarta ->

Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijden voor andere landen en plekken:

 

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *