Beste reistijd Istanbul

Beste reistijd Istanbul, de kaart en tips voor het boeken van een reis.

Beste reistijd IstanbulJe wilt graag een stedentrip of misschien zelfs een langere vakantie plannen naar Istanbul, maar wat is nu de beste reistijd om het prachtige Istanbul te gaan verkennen? Waar moet je precies rekening mee houden? Wat voor weer is het daar, wat voor soort kleding moet ik meenemen? Hieronder vindt u meer informatie over Istanbul en de beste reistijden. (Beste reistijd Istanbul informatie)

Bekijk hier de beste reistijd voor Istanbul en de vakanties ->

Waar ligt Istanbul?

Beste reistijd Istanbul:

Istanbul ligt in het westen van Turkije. Het is de enige stad in de wereld, die op twee continenten ligt, Europa en Azië. De twee bruggen in Istanbul over de Bosporus verbinden Europa met Azië. De bosporus is de smalle zeestraat die de zwarte zee en de zee van Marmara met elkaar verbindt. Het is overigens een van de drukste scheepvaartroutes ter wereld. Het oude gedeelte van Istanbul ligt aan de Europese kant, die door een diepe inham van elkaar wordt gescheiden. Ook deze is met elkaar verbonden door middel van de bekende Galata brug. (Beste reistijd Istanbul informatie)

Beste reistijd IstanbulDe stad heeft een gematigd klimaat. Wat betekent dat de zomers erg heet kunnen worden en de winters erg nat en koud. Juli en augustus zijn de heetste maanden met temperaturen rond de 30 graden. Aangezien Istanbul aan zee ligt, staat er altijd een windje. Daardoor is het er in de zomer goed uit te houden. De koudste maanden zijn januari en februari met gemiddelde temperatuur rond de 8 graden (Beste reistijd Istanbul informatie). Als er een strenge winter is, kan het er zelfs sneeuwen. In de maanden mei, juni, september en oktober is het weer ook zeer aangenaam met temperaturen rond de 25 graden. De beste reistijd voor Istanbul is dus eigenlijk het hele jaar door en het ligt eraan wat je precies wilt doen. Voor leuke boottochtjes en drankjes op het terras is de beste reistijd naar Istanbul in de zomer maanden, maar dat wilt niet zeggen dat het in de winter maanden niet mogelijk is. Alleen dan is er vaker kans op regen. (Beste reistijd Istanbul informatie)

Bekijk hier de vakantie Istanbul en beste reistijden Istanbul ->

Meer informatie en andere reistijden voor landen:

 

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *