Beste reistijd Israël

Beste Reistijd Israël, weetjes over Israël en de kaart.
Beste reistijd Israël
Op deze pagina komt u meer te weten over de beste reistijd van Israël (beste reistijd Israël), vindt u de kaart terug (map) en heeft u de mogelijkheid om een vakantie te boeken naar Israël bij een reisorganisatie. Ook kunt u uw beoordeling achterlaten op deze pagina en eventueel informatie toe te voegen.

Meer informatie over Israël

  • Israël is misschien een van de jongste landen in het Midden-Oosten (gesticht na de Tweede Wereldoorlog, om de Joden een nieuw thuisland te bieden) maar heeft een geschiedenis die met ieder willekeurig land kan wedijveren. Voor de Joden is Israël natuurlijk het Beloofde Land, de staat waar de Joodse diaspora in is samengekomen, maar ook voor de geïnteresseerde toerist heeft Israël een aantal gloedvolle beloftes.
  • De eerste is dat je, je er nooit zult vervelen: of het nu het wervelende straatbeeld is, met drie van de oudste godsdiensten verenigend in een stad, of de prachtige historische erfstukken, die variëren van oeroude synagogen en moskeeën tot Romeinse tempels en kruisvaarderskastelen – er is altijd wel wat te beleven.
  • Ten tweede biedt Israël zijn oplettende bezoekers een kijkje in de ouderwetse, Joodse belevingswereld, die met name door de orthodoxe Charedische Joden, met hun typische kleed- en haardracht wordt vertegenwoordigd. Maar wat is nu de beste reistijd, wanneer kun je Israël het best bezoeken? Hieronder een kort overzicht.

Bekijk hier de beste reistijd voor Israël en vakanties ->

Waar ligt Israël?

Beste reistijd Israël:

Temperaturen in het Beloofde Land
Beste reistijd Israël

  • Israël heeft misschien een wezenlijk andere cultuur dan zijn buurlanden, maar wat betreft geografie en klimaat zijn er opvallende gelijkenissen. Net als Jordanië bestaat een groot deel van het Israëlische grondgebied namelijk uit woestijn. De zogeheten Negevwoestijn beslaat vrijwel het gehele zuiden van Israël, tot aan de grens met Egypte. In dit dorre, droge gebied wonen slechts nomadische bedoeïen, die met hun kamelenkuddes van oase naar oase trekken. Grote steden zijn er niet.
  • In het noordelijke gedeelte van Israël is het land heuvelachtiger, natter en ook vruchtbaarder. Jeruzalem ligt bijvoorbeeld op bijna 800 meter hoogte, waardoor het er in de winter wat koeler is. Zomers, daarentegen, is het ook in deze heilige stad smoorheet – iets waar vooral de warm-geklede orthodoxe Joden last van moeten hebben.
  • De beste reistijd voor Israël ligt dan ook ergens in de lente, wanneer het land nog groen is van de winterregens en de temperatuur (voor een Noord-Europeaan) nog geen onleefbare waarden heeft aangenomen.

Bekijk hier de vakantie Israël en de beste reistijden ->

Meer informatie en de beste reistijden voor andere landen:

 

1 reactie

Anoniem 63234 · 17 juli 2016 op 22:39

Israël in welke maand kan je het beste gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *