Beste reistijd Iran

Beste reistijd Iran, tips voor het maken van een reis of het boeken van een vlucht.
Beste reistijd IranOp deze pagina komt u meer te weten over de beste reistijd van Iran (beste reistijd Iran info), tips voor het maken van een mooie reis door Iran, het boeken van een vlucht, en heeft u de mogelijkheid om de kaart van Iran te bekijken.

Meer over Iran

  • Iran heeft de afgelopen decennia een slechte reputatie gekregen door zijn politieke getouwtrek met Amerika. Deze problemen hebben ten onrechte het beeld van een dwaze, barbaarse natie gecultiveerd, terwijl in feite het omgekeerde het geval is. Iran (of, om zijn oude naam te gebruiken, Perzië) is namelijk een van de oudste landen ter wereld, met een complexe, vergevorderde cultuur die teruggaat tot de vroegste menselijke geschiedenis. (Beste reistijd Iran informatie)
  • Zo heeft Alexander de Grote nog tegen de Perzische koning Darius gevochten en komt het land in de bekende blockbuster 300 bijvoorbeeld ook naar voren, hoewel de representatie van de eeuwenoude cultuur een beetje uit de lucht is gegrepen. (Beste reistijd Iran informatie)
  • Voor de avontuurlijke toerist is het dan ook hoog tijd om het echte Iran eens te ontdekken en de culturele en natuurlijke schatten die het herbergt te bewonderen. Maar wanneer kun je Iran nu het best bezoeken, ’s winters, zomers? Hieronder volgt een handig overzicht. (Beste reistijd Iran informatie)

Bekijk hier de rondreizen door Iran en meer informatie ->

Waar ligt Iran op de kaart?

Beste reistijd Iran:

Bergen, Woud en Woestijnen
Beste reistijd Iran

  • Iran is een van de grootste landen in het Midden-Oosten en beschikt daardoor over een grote regionale verscheidenheid. In het noorden, waar het land grenst aan de Kaspische zee, overheerst een koel, vochtig klimaat. Hier groeien dichte bossen, rijzen enorme, met sneeuw getooide bergen op uit het landschap, en stromen heldere bergbeekjes via de heuvels naar beneden. (Beste reistijd Iran informatie)
  • In het zuiden daarentegen lijkt het klimaat meer op zijn Arabische zuiderburen: droog en dor. Het land kan hier alleen bebouwd worden door middel van irrigatie. Teheran, de hoofdstad van Iran, ligt precies tussen deze twee gebieden, en zijn klimaat is dan ook een mix van beide. Door zijn grote hoogte (1200 tot 1900 meter) kan het ’s winters best fris worden in de stad en sneeuw is in januari en februari zeker geen uitzondering. Zomers liggen de temperaturen echter weer rond de 20 en 30 graden. (Beste reistijd Iran informatie)
  • Toeristen doen er goed aan zowel de warmste als de koudste maanden te vermijden. Mei, september of oktober vormen in principe de beste reistijd naar Iran.

Bekijk hier meer over Iran reizen en vakanties ->

Bekijk hier meer informatie over de beste reistijd van andere landen:

 

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *