Beste reistijd Indonesië

De beste reistijd voor Indonesië, tips voor het maken van een bijzondere reis.
Beste reistijd IndonesiëWat is de beste reistijd voor Indonesië? Dat is niet in één zin uit te drukken. Indonesië is een groot land met 17.508 eilanden dat zich uitstrekt over een afstand van 4000 kilometer. Het weer en het klimaat op de verschillende eilanden kan dus nog wel wat verschillen. Over het algemeen kunnen we vaststellen dat Indonesië een tropisch klimaat heeft met een gemiddelde temperatuur van rond de dertig graden. Deze temperatuur varieert in de warme maanden en de koudere maanden slechts enkele graden. Dit komt omdat het land op en rond de evenaar ligt. De grootste invloed op de beleving van Indonesië is de eventuele regen. Bekijk hieronder meer beste reistijden per gebied, bijvoorbeeld Java, Bali, Sumatra en de Kalimaten, ook heb je de mogelijkheid om een mooie rondreis of vakantie te boeken naar Indonesië. (Beste reistijd Indonesië informatie)

Bekijk hier de beste reistijd voor Indonesië en vakanties ->

Waar ligt Indonesië?

Beste reistijd Indonesië:

Hieronder lees je meer informatie over de beste reistijd voor Indonesië van een bepaald gebied. Tevens heb je de mogelijkheid om een mooie vakantie naar Indonesië te boeken door op één van de links te klikken.
  • Op Java valt de meeste regen van november tot en met maart. Vooral op West-Java valt dan veel regen met een piek in januari. In de droogste maanden, juli tot en met september ligt de temperatuur op ongeveer 31 graden. (Beste reistijd Indonesië informatie)
  • Beste reistijd IndonesiëOp Bali kun je voor een strandvakantie het best terecht in augustus of september. Het is dan “slechts” 29 graden maar er valt het minste regen. De meeste regen valt op Bali in onze wintermaanden. (Beste reistijd Indonesië informatie) Lees hier meer informatie over de beste reistijd voor Bali: http://bestereistijd.net.transurl.nl/beste-reistijd-bali/
  • Op Sumatra valt van november tot maart aanzienlijk meer regen dan op Java of Bali. Het beste bezoek je Sumatra na deze regentijd namelijk van mei tot september. Ook in deze periode kan het nog wel eens regenen maar de buien zijn dan meestal kort en aan het eind van de dag.
  • Op Kalimantan kan het hele jaar door regen vallen maar de droogste maanden zijn juli en augustus. Dit zijn dan ook de beste maanden om dit eiland te bezoeken. Van oktober tot maart geldt het regenseizoen. (Beste reistijd Indonesië informatie)

Zo geldt voor elk eiland van Indonesië een beste reistijd. De natte periode begint in het noorden van Sumatra en trekt vervolgens in zuidelijke richting. Ga je zuiver voor een strandvakantie dan zijn de droogste perioden ideaal. Maar wil je ook genieten van de natuur zul je beste aan het einde van de regentijd gaan. Dan is alles prachtig groen. (Beste reistijd Indonesië informatie)

Bekijk hier de vakanties Indonesië en de beste reistijden Indonesië ->

Meer beste reistijden voor andere landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *