Beste reistijd India

Beste reistijd India, leuke tips voor het maken van een reis naar India.
Beste reistijd India
Van plan om naar India te gaan en wilt u eerst weten wat de beste reistijd is voor India? Dan bent u bij ons op het juiste adres. Op deze pagina komt u meer te weten over de beste reistijd India, vindt u de kaart van India terug (map) en heeft u de mogelijkheid om een mooie reis naar India te boeken via een reisspecialist.

meer informatie over India

  • India is een van grootste en meest dichtbevolkte landen ter wereld. 1,2 miljard mensen (meer dan twee keer zo veel als de hele Europese Unie) leven op een gebied dat kleiner is dan Australië!
  • De hoge bevolkingsdichtheid van India heeft ervoor gezorgd dat haar belangrijkste urbane centra, zoals Mumbai, Delhi, Bangalore en Hydarab zijn uitgegroeid tot gigantische metropolen met soms wel 10 tot 11 miljoen mensen. Wie India bezoekt moet dus rekening houden met drukke, soms overvolle steden, waar verkeersopstoppingen de gewoonste zaak van de wereld zijn. De drukte zorgt er echter ook voor dat Indische steden ontzettend gezellig en levendig kunnen zijn: op iedere straathoek valt wel wat te beleven.
  • Denk bijvoorbeeld aan het religieuze festival Holi-Phagwa, een hindoeïstisch lentefeest dat in de maand maart wordt gevierd. Een belangrijk kenmerk van het feest is dat er door omstanders met gekleurde verf wordt gegooid. (Beste reistijd India informatie)
  • Wat betreft gezelligheid valt India dus niet te overtreffen, maar wat is nu de beste periode om het land te bezoeken, wat is de beste reistijd naar India?

Bekijk hier de beste reistijd voor India en vakanties India ->

Waar ligt India op de kaart?

Beste reistijd India, meer informatie en tips:

Beste reistijd IndiaLand van 6 Klimaten (India)
• Een land ter grootte van India heeft nooit één overkoepelend klimaat. In plaats daarvan overheersen op verschillende gebieden verschillende klimaatzones. In het noorden van India, waar het land tegen de Himalaya opbotst, vind je bijvoorbeeld een koeler bergklimaat, terwijl in het zuiden vooral tropische klimaten overheersen, en aan de oostkust grote woestijnen liggen. (Beste reistijd India informatie)
• Wil je de bergen van India verkennen, en je door gidsen laten rondleiden door diepe valleien en langs bulderende rivieren, dan is de lente of de zomer een goed moment om te beginnen. s’ Winters zijn veel wegen door de hevige sneeuwval namelijk afgesloten. (Beste reistijd India informatie)
• Wil je echter India’s grote steden bezoeken, en het bruisende stadsleven inademen, dan ligt de beste reistijd eerder in de lente of zelfs de herfst. Zomers kunnen de steden, zeker voor buitenlandse toeristen, door de smog en de hoge temperaturen bijna onleefbaar zijn. De strandresorts aan de westkust kun je in principe altijd bezoeken, behalve buiten het regenseizoen: de zuidwesterse moesson begint in juni en eindigt op september. (Beste reistijd India informatie)

Bekijk hier de vakantie India en de beste reistijden India ->

Meer informatie en de beste reistijden voor andere landen:

 

1 reactie

Moderator · 10 december 2018 op 17:02

Van plan om naar India te gaan? We zijn benieuwd voor welke reistijd je zou kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *