Beste reistijd IJsland

De beste reistijd voor IJsland, leuke informatie over de beste reistijd.

Beste reistijd IJslandIJsland is geheel omringd door de Atlantische oceaan. Het noordoosten ligt net onder de poolcirkel. IJsland heeft nog geen 300.000 inwoners en is daarmee het minst bevolkte land binnen Europa. Hoewel de naam anders doet vermoeden is het eiland minder koud dan mogelijk verwacht. IJsland heeft een koud zeeklimaat wat overgaat in een toendra-klimaat. Kenmerkend zijn de vrij milde winters en relatief koude zomers. Dit heeft zeker invloed heeft op de beste reistijd voor IJsland. Hieronder vindt je meer informatie over de beste reistijd IJsland en heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar IJsland. (Beste reistijd IJsland informatie)

Bekijk hier de beste reistijd voor IJsland en vakanties >>

Waar ligt IJsland?

Beste reistijd IJsland:

De winters zijn mild met een gemiddelde maximumtemperatuur rond het vriespunt en nachten met lichte tot matige vorst rond de min 7 graden. Door de Noordelijke ligging is het wel heel lang donker en in december is de zon niet zichtbaar. De relatieve warmte wordt veroorzaakt door een warme golfstroom in de Atlantische oceaan in combinatie met een dominante zuidwester wind. Die brengen warmer water en lucht naar met name het zuiden en westen van het land. (Beste reistijd IJsland info)

Beste reistijd IJslandHet weer is vrij ruig te noemen. IJsland krijgt veel depressies over zich heen die veel wind en regen meebrengen. Het gehele jaar door kan er regen vallen. Zeker de helft van de dagen zal het nat zijn. Gemiddeld valt er tussen de 700 en 1800 millimeter per jaar waarbij het noorden droger is dan het zuiden. Door de aanwezigheid van bergen in het binnenland hebben bijna alle regio’s een verschillend weerbericht. (Beste reistijd IJsland info)

De beste reistijd voor IJsland hangt erg af van je persoonlijk reisdoel. De winter is voor de sneeuwliefhebbers, je kan er skiën en langlaufen. De lente laat de natuur ontluiken en er is grote kans om het noorderlicht te kunnen bewonderen. In de zomer is het bijna 24 uur per dag licht en zijn de wegen goed begaanbaar. het is de periode dat er worden veel activiteiten worden georganiseerd. De prijzen liggen wel op het hoogste peil. Ook in de herfst, en met name in september is er kans op het noorderlicht. Het landschap verkleurt maar hoewel al eerder donker is de temperatuur nog behoorlijk goed. (Beste reistijd IJsland info)

Voor meer informatie over een IJsland vakantie kunt u kijken op de bovenstaande link. Op www.rondreisijsland.com kan je meer te weten komen over het rondreizen door IJsland overigens.

Bekijk hier de vakantie IJsland en de beste reistijd voor IJsland >>

Meer beste reistijden voor andere landen:

 

3 reacties

Anoniem · 20 april 2016 op 23:27

Ik wil graag gaan paardrijden door IJsland en genieten van de prachtige Noorderlichten, wanneer kan ik dan het beste gaan?

Anoniem 5 · 8 mei 2016 op 22:06

Super tips en informatie, hier heb je dus echt wat aan!

Moderator · 10 december 2018 op 17:31

Voor welke reisperiode zou je gaan als je naar IJsland gaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *