Beste reistijd Ierland

Beste reistijd Ierland, maak een bijzondere trip naar Ierland!

Beste reistijd IerlandIerland is niet zo bekend als typisch vakantieland. Toch heeft het heel wat unieks te bieden. Echter het weer zit niet altijd mee. Nochtans kan je, met wat schipperen en uitzoeken, proberen een ideale periode te vinden om dit bijzondere land te bezoeken. Twee maanden zijn ideaal als beste reistijd voor Ierland: mei en september. Deze maanden zijn het droogst en zonnigst. Ierland staat bekend als regenland. Zelfs in deze drogere maanden kan het dagelijks regenen. Dagelijkse regen betekent hier wel: een buitje ’s morgens maar voor de rest van de dag heb je grote opklaringen en zonnig weer. Hieronder lees je meer informatie over het klimaat en de beste reistijd Ierland. (Beste reistijd Ierland tip)

Bekijk hier de beste reistijd voor Ierland en reizen ->

Waar ligt Ierland op de kaart?

Beste reistijd Ierland, klimaat en meer:

Het klimaat van Ierland wordt bepaald door verschillende punten:

  • invloed van Atlantische Oceaan
  • een warme straalstroom
  • hoge heuvels en bergen langs de Westkant

Beste reistijd IerlandIerland krijgt via het Westen een voorname invloed van de Atlantische Oceaan. Dit brengt milde temperaturen mee. Er zijn geen extreme zomers of winters in Ierland. Deze invloed brengt helaas ook veel regen mee. De warme straalstroom die Ierland over zich heen krijgt, de Noord-Atlantische Drift genoemd, brengt dan weer warme zachte temperaturen mee. Ierland is warmer dan wat je van een land op die breedtegraad zou verwachten. Ten Westen lopen er hoge bergruggen en heuvels door het landschap. Zij houden de wind van over zee wat tegen. Daardoor is er in het binnenland weinig wind, en voelt de temperatuur er aangenaam aan.

Ierland is sowieso geen campingland. Probeer daarom leuke kleine hotelletjes te vinden en rond te trekken. Op die manier geniet je optimaal van dit land.

Ondanks dat we de winters niet aanraden, zijn ze toch heel speciaal in Ierland. Vooral in de kleine dorpen op het platteland leeft de bevolking dan knus en gezellig en bijna teruggetrokken in hun kleine omgeving. Niet voor niets is in Ierland al heel wat prachtige muziek ontstaan. Je hebt de grote concerten in de zomer, maar een plaatselijke folkband in de plaatselijke pub verwarmt je hart helemaal! (Beste reistijd Ierland informatie)

Bekijk hier de vakantie Ierland en de beste reistijden Ierland ->

Bekijk hieronder meer beste reistijden voor andere landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *