Wat is de beste reistijd voor Hongarije?
Hongarije is een Centraal-Europees land. Het land heeft ongeveer 10 miljoen inwoners. Het heeft een gematigd landklimaat met koude en natte winters en warme zomers. Het land is bijna geheel omsloten door bergketens waardoor depressie minder kans krijgen om het land te bereiken. Dit heeft invloed op de beste reistijd voor Hongarije. Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijd Hongarije, tevens heeft u de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar Hongarije.

Bekijk hier de informatie >>

Meer lezen:

Waar ligt Hongarije op de kaart?

Wat is de beste reistijd voor Hongarije?

Hongarije heeft arme zomers met gemiddelden tussen de 25 en 30 graden. Ieder jaar Beste reistijd Hongarijeheeft het land wel te maken met hittegolven waarbij de temperatuur kan oplopen van 35 tot 40 graden. Jaarlijks schijnt de zon ruim 2000 uur waarbij het zuiden meer krijgt dan het noorden van het land. ter vergelijking, in Nederland is het gemiddelde 1500 uur. De winters zijn koel met temperaturen onder het vriespunt. Gemiddeld zal het land tussen de 20 en dagen bedekt gaan onder een sneeuwtapijt. Tijdens deze dagen kan het, zeker in de laagvlakten wel kouder worden dan min 15 graden.

  • Hongarije is een vrij droog land. Zeker het oosten met gemiddelden onder de 500 millimeter regen. Maar ook het westen met slechts 500 tot 800 millimeter maakt dat het daar iets minder regent dan in ons land. Tijdens de warme zomer valt de meeste neerslag. Vaak zal dit als een donderbui naar beneden komen, kort maar hevig waarna het vaak weer opknapt. (Beste reistijd Hongarije info)

De beste reistijd voor Hongarije is voor de meeste bezoekers de zomer. Zeker aan de Beste reistijd Hongarijemeren is het daar aangenaam vertoeven. De temperatuur is te vergelijken met Spanje of Italië. Het zwemwater in het Balatonmeer en het Tiszameer bereikt in het voorjaar al 25 graden. Het voorjaar is echter ook aan te raden. Het kan dan al 25 graden worden en de bloeiende natuur en fruitbomen staan er prachtig bij. De herfst heeft zijn mooie dagen maar het wordt er dan al kouder. Hoewel absoluut niet sneeuwzeker zijn er in de bergen zeker 30 plaatsen met skiliften al halen de accommodaties het zeker niet bij de bekende Europese skigebieden.

Bekijk hier de beste reistijd van Hongarije en Hongarije vakanties ->

Bekijk hier meer reistijden voor andere landen en gebieden:

1 reactie

Moderator · 30 november 2018 op 14:23

Ben je op zoek naar de beste reistijd of heb je die al gevonden? Voor welke reisperiode zou jij gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *