Beste reistijd Hong Kong

De beste reistijd voor Hong Kong, tips voor het maken van een reis.

Beste reistijd Hong KongDe vroegere Engelse kolonie Hong Kong is sinds 1997 een speciaal regio van China. Het bestaat uit 236 eilanden plus een gedeelte vasteland in het zuiden van het China. Met ruim 7 miljoen inwoners op een oppervlakte van slechts 1104 m2 is het een zeer dichtbevolkt gebied. Hong Kong heeft een subtropisch zeeklimaat met droge, zeer zachte winters en vochtige, hete zomers. Maar ook met veel neerslag en een hoge luchtvochtigheid. Dit kan invloed hebben op de beste reistijd voor Hong Kong. (Beste reistijd Hong Kong info)

Bekijk hier de beste reistijd voor Hong Kong en vakanties Hong Kong ->

Waar ligt Hong Kong?

Beste reistijd Hong Kong:

Beste reistijd Hong KongHoewel het in Hong Kong nooit echt koud wordt zijn er wel verschillen tussen de seizoenen. Tussen december en februari is het gemiddelde 14 graden en valt er tussen de vier en zes dagen neerslag te verwachten. Vanaf mei warmt het steeds meer op tot een gemiddelde van 27 graden in Juli. Dit is ook de periode met de meeste regendagen. In mei is dat al 12 dagen per maand. In juni en juli kan dit gemiddelde oplopen tot 19 dagen met neerslag. Met een jaargemiddelde van 2400 millimeter regen is Hong Kong sowieso een vochtige bestemming. Onder invloed van het steeds meer opwarmende zeewater kunnen er stevige depressies worden ontwikkeld die soms uitgroeien tot een Tyfoon. Vanaf mei kan zich dit voordoen maar de grootste kans hierop is van juli tot oktober. (Beste reistijd Hong Kong info)

Bekijk hier de vakantie Hong Kong en de beste reistijden ->

Hoewel Hong Kong een bestemming op zich is en het gehele jaar door druk wordt bezocht, en waar altijd wel wat te doen zal zijn, is de beste reistijd voor Hong Kong toch wel de maanden april en mei, en de maanden september en oktober. Er heerst dan een prettige temperatuur en de luchtvochtigheid is nog niet op zijn hoogst. De neerslag, die waarschijnlijk wel zal vallen, valt dan relatief mee. Hou wel rekening dat de avonden kunnen afkoelen waardoor en warme trui geen overbodige luxe is. (Beste reistijd Hong Kong informatie)

Bekijk hieronder meer informatie en de beste reistijden voor andere landen:

 

1 reactie

Moderator · 10 december 2018 op 10:10

Van plan om naar Hong Kong te gaan? Wanneer zou je dit willen doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *