Beste reistijd Honduras

De beste reistijd voor Honduras.

Beste reistijd HondurasHonduras is een centraal Amerikaans land met een inwonersaantal rond de 8,5 miljoen. Het noorden van het land ligt aan de Caribische zee, het zuiden aan de Grote Oceaan. 80% van Honduras is hoogland met bergen tot 2850 meter hoog. Deze bergen hebben veel invloed op het klimaat omdat depressies vanuit het noorden als het ware in een vast patroon door de bergketen heen gaan en de hoeveelheid neerslag sterk beïnvloed. Dit heeft duidelijk invloed op de beste reistijd voor Honduras. Hieronder bespreken we meer informatie over de beste reistijd Honduras en heeft u de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar Honduras.

Bekijk hier de beste reistijd voor Honduras en vakanties ->

Waar ligt Honduras?

Beste reistijd Honduras:

Allereerst bespreken we meer informatie over Honduras, de verschillende klimaten worden besproken en u komt de beste reistijd Honduras tegen. Het land heeft vier klimaatzones. Dit zijn;

  • Een tropisch regenwoudklimaat in het Caribisch laagland in het noorden. Dit geeft hoge temperaturen en gelijkmatige neerslag door het jaar heen.
  • Een tropisch moessonklimaat in het noordwesten en de laagvlakten in het zuiden. H\Dit geeft hoge temperaturen en een wisselend droog- en regenseizoen tussen mei en oktober.
  • Een savanneklimaat of moessonklimaat op plaatsen tot 1000 meter hoogte in de bergen.
  • Een een gematigd savanneklimaat op plekken boven de 1000 meter hoogte in de bergen.

Beste reistijd HondurasTussen mei en oktober regent het in grote delen van het land vaak meer dan 20 dagen per maand, vaak als een korte maar zeer hevige bui. Door de ligging van het land schommelen de maximumtemperaturen rond de 27 en 30 graden. Maar hoe hoger een locatie is gelegen, hoe koeler het zal zijn. Hoog in de bergen kan het zelfs in de winter licht vriezen.

De beste reistijd voor Honduras is zeker afhankelijk van de doel van de reis. Zonaanbidders en strandgangers zullen de voorkeur geven aan de maanden februari tot juli. Indien ook het binnenland bezocht gaat worden dan zijn de maanden februari, maart en april het meest geschikt omdat het binnenland dan het meest gunstige klimaat heeft. Tussen augustus en november is er een sterk verhoogde kans op orkanen waardoor deze maanden niet de beste reistijd voor Honduras zijn.

Bekijk hier de vakantie Honduras en de beste reistijden ->

Meer informatie en de beste reistijden voor andere landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *