Beste reistijd Helsinki

Beste Reistijd Helsinki, leuke tips voor het maken van een reis of het boeken van een vakantie naar Helsinki.
Beste reistijd Helsinki
 • Finland is een van de ‘beste’ landen ter wereld, wat betreft onderwijs, leefbaarheid, etc.. In allerhande lijsten, wat hun oorsprong ook mag zijn, komt Finland als beste naar boven. Nu is de hoge levensstandaard in de Scandinavische landen bekend, zeker in Zweden en Noorwegen, maar Finland is, ondanks dit optimisme, nooit echt uitgegroeid tot een toeristische bestemming.
 • Wie denkt aan mooie Europese steden komt al gauw uit bij klassiekers als Parijs, Londen, Rome en (voor de creatievelingen onder ons) misschien Praag en Boedapest. Maar Helsinki? De naam zal bij veel mensen een vraagteken oproepen en anders hoogstens de uitroep: oh ja, de hoofdstad van Finland. Wat we er verder van moeten (en kunnen) denken blijft onduidelijk. Toch hoort Helsinki zeker in het rijtje mooie Europese steden thuis, dat staat vast. Bekijk hieronder meer informatie over Helsinki en de beste reistijden voor Helsinki. (Beste reistijd Helsinki informatie)

Bekijk hier de beste reistijd voor Helsinki en vakanties ->

Waar ligt Helsinki?

Beste reistijd Helsinki:

Helsinki
Beste reistijd Helsinki

 • Helsinki is een prachtige, breed uitgezette stad. Gelegen aan de noordkant van de Baltische golf kijkt het uit over een groot, diepblauw wateroppervlak. Zowel zomers als ’s winters (wanneer de Baltische golf meer dan eens volledig dichtvriest) biedt het water dan ook een indrukwekkend uitzicht. (Beste reistijd Helsinki info)
 • De stad zelf, gevuld met neoklassieke gebouwen uit de 18e en 19e eeuw, Russisch aandoende kathedralen, en grote moderne pleinen, met panoramische blikken over modernistische kunstwerken, kan dagenlang vermaak bieden aan de geïnteresseerde toerist. Met mooi weer kunt u bovendien langs de waterkant gaan eten, of ergens aan de gezellige pleintjes een biertje of kop koffie bestellen. (Beste reistijd Helsinki info)
 • De beste reistijd voor Helsinki is waarschijnlijk de zomer, aangezien het weer op dat moment op zijn best is en ook het vliegverkeer minder problemen heeft door slechte omstandigheden. Voor ijs- en sneeuwliefhebbers is de winter natuurlijk ook een uitstekende keuze, en de talloze warme en gezellige koffiehuizen in de stad bieden een goede schuilplaats tijdens een nieuwe sneeuwstorm. Bovendien heeft Finland, als echte schaatsnatie, genoeg voorzieningen voor liefhebbers van een alternatieve Elfstedentocht.

Bekijk hier de beste reistijd voor Helsinki en vakanties ->

Voor meer informatie over het boeken van een reis naar bijvoorbeeld Lapland, Scandinavië of in Finland zelf dan kan je hieronder enkele informatieve websites terugvinden:

 1. www.Finlandvakantie.net
 2. www.RondreisScandinavie.com
 3. www.RondreisLapland.nl
 4. www.ReisLapland.nl
 5. www.Laplandreizen.com
 6. www.VakantieLapland.net
 7. www.RondreisLapland.com

Meer informatie en de beste reistijden voor andere landen:

 

1 reactie

Moderator · 30 november 2018 op 12:03

Ben jij van plan om naar Helsinki te gaan? Wanneer zou je willen gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *