Beste reistijd Guatemala

Beste reistijd Guatemala, unieke reisinformatie en leuke tips!

Beste reistijd GuatemalaGezien je niet echt kunt spreken van seizoenen in Quatemala is het in principe het ganse jaar door mogelijk om dit prachtige land te bezoeken. Men spreekt wel van een regen- en een droog-seizoen, maar dat zal normaal gezien weinig invloed hebben op je plannen daar ter plaatse. Wat eventueel wel roet in je eten kan gooien, is een zeldzame hevige orkaan tijdens het orkaanseizoen dat loopt van ongeveer juni tot begin december. Dit kan mogelijks gepaard gaan met uitzonderlijke overstromingen, modderbaden en aardverschuivingen, maar dit komt weinig voor. Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijd Guatemala en ook heb je de mogelijkheid om een mooie vakantie Guatemala te boeken.

Bekijk hier de beste reistijd van Guatemala en vakanties ->

Waar ligt Guatemala?

Beste reistijd Guatemala:

  • Droog- en regenseizoen

Beste reistijd GuatemalaAlhoewel het in Guatemala het ganse jaar door aangenaam vertoeven is, kent dit land een droog- en regenseizoen. Het droogseizoen loopt van november tot en met april en dan mag je rekenen op een temperatuur overdag van rond de 30 graden Celsius. Het regenseizoen is eigenlijk niet meer dan de occasionele regenbui in de namiddag die hoogstens 2 à 3 uur duurt. De buien zijn lang op voorhand aan de lucht en de wind te merken zodat je nooit door de regen zult verrast worden (Beste reistijd Guatemala informatie). Vergeet niet dat het tijdens het regenseizoen nog steeds aangename temperaturen zijn van rond de 22 graden en het regent ook niet elke dag. Zo kan je 3 weken in juli daar zijn en geen druppel regen hebben. Wat zo heerlijk is aan het klimaat van Guatemala is dat het ’s morgens al heerlijk warm is, zodat je het ontbijt buiten kan nemen en je je dag kan starten in een mooi decor. (Beste reistijd Guatemala informatie)

  • Kuststreek en bergen

Gezien de tropische temperaturen is het aan te raden om rond februari je reis te plannen als je het liefst op het strand aan zee vertoefd. (Beste reistijd Guatemala informatie) Zo kun je af en toe de nodige verfrissing vinden met een duik in het water. Verkies je een avontuurlijkere reis in de bergen, dan kijk je best om te vertrekken in juli of augustus, wanneer de temperaturen wat gedaald zijn. In ieder geval is Guatemala meer dan de moeite waard om te ontdekken en dit kan gerust het ganse jaar door. (Beste reistijd Guatemala informatie)

Bekijk hier de reistijden Guatemala en vakanties Guatemala ->

Lees hieronder meer tips en weetjes over reistijden van andere landen:

1 reactie

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 23:26

Heb je een keuze gemaakt uit een bepaalde reisperiode? We zijn benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *