Beste reistijd Guadeloupe

De beste reistijd voor Guadeloupe, tips en leuke weetjes.

Beste reistijd GuadeloupeGuadeloupe is een Frans departement in het Caribisch gebied. Het bestaat uit 7 bewoonde hoofdeilanden met een totaal aantal inwoners van ruim 400.000. De meeste wonen op de twee grootste eilanden Basse-Terre met ongeveer 150.000 mensen, en op Grande-Terre met 180.000 inwoners. Het land heeft een tropisch moessonklimaat wat invloed heeft op de beste reistijd voor Guadeloupe. (Beste reistijd Guadeloupe informatie)

Guadeloupe heeft jaarlijks ruim 3000 uren zonneschijn. Het is bijna altijd rond de 30 graden met nachten rond de 26 graden als minimum. Maar Guadeloupe is ook een van de natste gebieden in deze regio. Jaarlijks valt er gemiddeld tussen de 1400 en 1700 millimeter regen. Droge jaren zijn goed voor een 1000 en natte jaren wel voor 2500 millimeter neerslag. Het fluctueert dus behoorlijk van jaar tot jaar. Er is geen echt droog seizoen maar vanaf april gaat het vaker regenen waarbij september, oktober en november de meeste neerslag krijgen. (Beste reistijd Guadeloupe info)

Bekijk hier meer over Guadeloupe reistijden en vakanties ->

Beste reistijd Guadeloupe:

Beste reistijd GuadeloupeGuadeloupe ligt in het gebied waar orkanen en tropische stormen kunnen langstrekken. Dit seizoen loopt van juli tot begin december. Het eiland wordt niet jaarlijks getroffen maar is wel kwetsbaar voor dit natuurgeweld. Volg altijd het advies op van de lokale autoriteiten of hotels als deze situatie zich voordoet. Het eiland Basse-Terre heeft een 1467 meter hoge vulkaan met de naam La Soufriére. Deze beïnvloed het weer op dit specifieke eiland. Door de hoogteverschillen zijn er meerdere klimaatzones en de loefzijde heeft veel minder regen wat de gelijknamige hoofdstad tot een prettige plaats maakt om te wonen en te verblijven. Helaas is Guadeloupe, samen met andere eilanden in de regio ook bekend met aardbevingen. (Beste reistijd Guadeloupe info)

Waar ligt Guadeloupe precies?

Guadeloupe vakantie informatie:

  • Binnenlands product: 12000 euro netto per hoofd van de bevolking
  • Arbeiders: ca. 130 000
  • Werkloosheid: 16%
  • Industrietakken: bouwnijverheid, cement-, rum- en suikerfabricage, toerisme
  • Landbouwproducten: bananen, suikerriet, tropische vruchten en groente, runderen, varkens, geiten
  • Uitvoer: bananen, suiker, rum
  • Exportlanden: Frankrijk 80%, Martinique 18%, Verenigde Staten 4%
  • Import: voedingsmiddelen, brandstof, auto’s en andere consumptiegoederen, grondstoffen voor bouwnijverheid
  • Importlanden: Frankrijk 63%, Duitsland 4%, Verenigde Staten 3%, Japan 2%, Nederlandse Antillen 2%

Bekijk hier alles over Guadeloupe rondreizen en vakanties ->

De beste reistijd voor Guadeloupe is wel van januari tot en met april. Deze maanden hebben geen last van het regen- of orkaanseizoen waardoor het verblijf als aangenaam kan worden bestempeld. De zomermaanden zijn ook een optie echter zijn de temperaturen hoog en de kans op harde slagregens groot.

Meer informatie en de beste reistijden voor andere landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *