Wat is de beste reistijd voor Groenland?

Beste reistijd GroenlandGroenland is officieel een onderdeel van Denemarken en behoort dus, ondanks dat het dichtbij Noord Amerika ligt, tot Europa. Het is een heel groot land van ruim 2 miljoen m2, vergelijkbaar met vier keer de oppervlakte van Frankrijk, maar er leven nog geen 60.000 inwoners. Slechts 20 procent van het land is bewoonbaar en de meeste mensen wonen in het zuiden en westen op een strook van 15 tot 150 km breed. De rest van het land is bedekt met ijs. Dit ijs-klimaat heeft invloed op de beste reistijd voor Groenland.

Bekijk hier informatie over de reistijden en Groenland reizen >>

Lees meer over:

Waar ligt Groenland?

Wat is de beste reistijd voor Groenland?

Groenland is een koud land. Aan de kustgebieden is het tussen juni en september maximaal 10 graden. Landinwaarts komt het kwik in het geheel niet boven het vriespunt uit. De winters zijn donker en koud. Overdag vriest het 10 tot 15 graden en de nachten halen gemiddelden tussen de min 17 en min 23.

  • Beste reistijd GroenlandHet is derhalve logisch dat de beste reistijd tussen mei en september valt. Voor de sneeuwliefhebbers zijn maart en april ook een optie. Doordat de bewoonde gebieden tegen de poolcirkel liggen zijn de wintermaanden donker terwijl in de zomer de zon niet onder zal gaan. Een aanrader is 23 juni als het Sankt Hans Midzomerfeest wordt gevierd. De beste reistijd voor Groenland om het noorderlicht te kunnen bewonderen is het voorjaar. Hoewel dit fascinerende natuurverschijnsel het gehele jaar mogelijk is zijn de kansen dan het grootst. (Beste reistijd Groenland info)

Groenland is een relatief droog land behalve juist in het bewoonde zuiden. Depressies worden via de oceaan aangevoerd waardoor er tot 2500 mm regen kan vallen. En hoewel het gedurende het gehele jaar kan regenen ligt het zwaartepunt juist in de zomer, vooral in juli en augustus. Hierdoor is juni de beste reistijd voor een bezoek aan Groenland. De natuur is dan goed bereikbaar en mogelijk zie je ook nog verschillende walvissen en dolfijnen langs zwemmen.

Bekijk hier de Groenland vakantie en de beste reistijd van Groenland >>

Meer informatie en reizen vindt u hieronder:

2 reacties

Moderator | BesteReistijd.net · 26 november 2018 op 14:40

Wanneer zou jij graag naar Groenland willen gaan?

Moderator · 10 december 2018 op 17:31

Voor welke reisperiode zou je gaan als je naar Groenland gaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *