Beste reistijd Griekenland

De beste reistijd voor Griekenland, en leuke reistips!

Beste reistijd GriekenlandGriekenland is, mede door het klimaat, een van de meest populaire bestemmingen binnen Europa. het land heeft een mediterraan klimaat wat zich kenmerkt door zachte winters en droge warme zomers. Toch zijn er zeker verschillen tussen het noorden en het zuiden van het land, maar ook tussen de eilanden, de kustgebieden en het bergachtige binnenland. Dit alles heeft invloed op de vraag wat de beste reistijd voor Griekenland is. Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijd voor Griekenland en andere tips. (Beste reistijd Griekenland info)

Bekijk hier de beste reistijd voor Griekenland en vakanties ->

Waar ligt Griekenland?

Beste reistijd Griekenland:

Beste reistijd GriekenlandDe Griekse zomers zijn zeer warm. Voor vele toeristen is dit de beste reistijd voor Griekenland. Maar met temperaturen die soms boven de 40 graden uitschieten zijn de steden minder geschikt om te verblijven. De vele stranden en eilanden bieden dan een uitkomst voor de vele toeristen maar ook voor de eigen bewoners van Griekenland. Het zeewater en de veel voorkomende wind geven extra verkoeling. Ook de zwoele avonden zullen erg tot de verbeelding spreken. In de zomer kan de droogte een probleem vormen omdat het soms maandenlang niet of nauwelijks regent. Maar zelfs in de zomer zal het bovenop de bergen, die hoger kunnen zijn dan 1500 meter, koel aanvoelen en meer dan eens is een trui dan zeker aan te raden. (Beste reistijd Griekenland info)

De meeste regen zal tussen november en maart en de meeste neerslag valt in het Noordwesten van het vaste land en, door de invloed van het gebergte, zuidkant van Kreta.
Over het algemeen kan je zeggen dat het noorden van het land groener en in de winter wat koeler zal zijn. De noordelijke plaats Thessaloniki heeft in januari een gemiddelde van slechts 5,2 graden terwijl Heraklion, de hoofdstad van Kreta, nog 12,1 graad zal halen. (Beste reistijd Griekenland info)

Bekijk hier de vakantie Griekenland en beste reistijden ->

In Griekenland kan het in de winter sneeuwen. Het is niet extreem bijzonder als je de straten van Athene wit gekleurd zal aantreffen. Ook de bergachtige gebieden krijgen hier mee te maken waardoor er zelfs 18 skigebieden zijn met echte pistes en skiliften. Het oudste skigebied van Griekenland is Seli, in het noorden van het land op de Vermio-berg. (Beste reistijd Griekenland info)

Dit alles maakt dat de beste reistijd voor Griekenland zeer verschillend zal zijn. De ware zonaanbidder kan tussen mei en september zijn hart ophalen. De steden zijn het prettigst in de herfst en lente terwijl de overwinteraars op het zuidelijk gelegen Rhodos aan hun trekken zullen komen. (Beste reistijd Griekenland info)

Meer beste reistijden voor andere landen:

 

2 reacties

Anoniem · 8 mei 2016 op 23:44

Kreta daar zijn wij een paar keer geweest in de maart periode, net iets buiten de drukte om en voor ons een goede oplossing vanwege het weer, scheelt toch een stukje. Wij houden niet zo van warmte dus maart was voor ons een prima periode.

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 22:18

Kreta kan erg leuk zijn in verschillende perioden van het jaar. Dit is per persoon verschillend wat hij/zij leuk vindt. Door op één van de blauwe links te klikken ga je naar een reisspecialist om je reis te boeken. Wanneer je zelf een bepaalde ervaring heb met Kreta in een bepaalde reistijd, laat dit dan hieronder weten door te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *