Beste reistijd Ghana

De beste reistijd voor Ghana, leuke tips voor het maken van een reis.

Beste reistijd GhanaGhana is een land aan de westkust van Afrika en heeft ongeveer 26 miljoen inwoners. Het land is zes keer zo groot als Nederland en het heeft een kustlijn van 539 kilometer lengte. 95% van het land ligt lager dan 300 meter boven zeeniveau. Ghana ligt nog net ten noorden van de evenaar en heeft een tropisch klimaat en heeft grofweg twee klimaattypen. Het grootste gedeelte is tropisch, In het noorden wat grenst aan Burkina Faso is er meer sprake van een warm steppeklimaat. Grof gezegd wordt het van west naar oost en van zuid naar noord steeds een beetje warmer. Dit heeft invloed op de beste reistijd voor Ghana. Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd Ghana en heeft u de mogelijkheid om uw ervaring te delen met anderen.

Bekijk hier meer over Ghana, vakanties en reistijden ->

Waar ligt Ghana op de kaart?

Beste reistijd Ghana, meer informatie:

Beste reistijd GhanaHet noordelijke deel van het land kent één regenseizoen terwijl het zuiden twee regenseizoenen heeft. Het eerste regenseizoen loopt van april tot begin juni waarbij juni aan de kust het natst zal zijn. (Beste reistijd Ghana informatie)

  • Er kunnen dan zomaar 21 dagen zijn waarop het regent. Het tweede regenseizoen is in september en oktober.
  • Gemiddeld valt er dan rond de 200 en 250 millimeter neerslag per maand. Het kan dan zeer hard naar beneden komen.
  • Ghana kent zeer gelijkmatige temperaturen.
  • Het gehele jaar is het gemiddeld tussen de 28 en 32 graden.
  • Alleen in de noordelijke gebieden kan het warmer worden, vooral in februari, maart en april. De temperatuur kan dan zo naar de 40 graden stijgen. Beste reistijd Ghana

De winters en zomers in Ghana vallen door de zuidelijk ligging ten opzichte van de evenaar net anders dan bij ons. De beste reistijd voor Ghana is november, februari en maart omdat het dan vrijwel droog is en de temperaturen zijn aangenaam (Beste reistijd Ghana tip). Juli en augustus staan ook als gunstig ter boek, zeker aan de kust, echter is dit wel de drukste periode qua toerisme. Minder bekend is dat je in Ghana ook wilde dieren kan spotten. Het Mole National Park is tussen januari en maart het meest geschikt omdat er minder blad is om de dieren uit het zicht te houden en de dieren zich concentreren rondom de overgebleven drinkplaatsen. (Beste reistijd Ghana informatie)

Bekijk hier meer over Ghana, vakanties en reistijden ->

Meer beste reistijden voor andere landen:

 

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *