Beste reistijd Gambia

De beste reistijd voor Gambia, unieke reisinformatie en de kaart.

Beste reistijd GambiaGambia is een West-Afrikaans land wat is omringt door Senegal. Het is een langgerekt land wat zich uitstrekt langs de Gambia rivier. Het is ongeveer 250 kilometer lang maar slechts enkele kilometers breed. Hiermee is Gambia het kleinste land in Afrika. Er wonen ongeveer twee miljoen inwoners. Het land heeft een subtropisch klimaat en kent een nat en een droog seizoen wat invloed heeft op de beste reistijd voor Gambia. Hieronder kunt u meer informatie lezen over de beste reistijd Gambia. Tevens heeft u de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar Gambia en tips achter te laten op deze pagina, bijvoorbeeld wanneer u een tip wilt delen met anderen, wat je juist wel en niet moet doen op Gambia. (Beste reistijd Gambia informatie)

Bekijk hier de beste reistijd voor Gambia en Gambia vakanties ->

Waar ligt Gambia?

Beste reistijd Gambia:

Gambia heeft het gehele jaar door temperaturen tussen de 31 en 38 graden. Aan de kust, waar de meeste toeristenhotels liggen kan het enkele graden koeler zijn. Hier kan ook een verfrissend windje waaien. De nachten blijven met temperaturen rond de 23 graden zwoel.

  • Beste reistijd GambiaEr zijn twee duidelijke seizoenen waarneembaar. Het droge seizoen begint rond half oktober en loopt tot half juni. Het is dan zeer droog en de enige neerslag bestaat uit zand als de noordoostelijke Saharawind, de harmattan, over het land waait. De luchtvochtigheid is laag en zakt tot ongeveer 25%. De UV factor is altijd hoog waardoor goede bescherming voor de huis noodzakelijk is. Het natte seizoen, met juli tot en met september als natste maanden, is goed voor wel 1400 milliliter aan de kust tot ruim 1000 milliliter in het binnenland. De regen, die vaak kort en hevig is, valt voornamelijk in de nacht en de ochtend. Het regent grofweg de helft de dagen. De luchtvochtigheid kan stijgen tot wel 95% waardoor het zeer klam zal aanvoelen. Het natte seizoen heeft ook te maken met muggen die dan in grote getale voorkomen waartegen bescherming gewenst is. (Beste reistijd Gambia informatie)


Bekijk hier de Gambia vakanties en de beste reistijden ->

Gambia is een toeristische bestemming geworden, met name voor de liefhebbers van winterzon (Beste reistijd Gambia informatie). De beste reistijd voor Gambia ligt dan ook tussen december en februari. Dit is tevens de periode dat de vogeltrek zichtbaar zal zijn. Vanaf maart wordt het al snel te warm voor de meeste bezoekers en stijgt ook de luchtvochtigheid. (Beste reistijd Gambia informatie)

Meer informatie over de beste reistijden van andere landen:

 

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *