Beste reistijd Galapagos, reisweetjes en leuke tips.

Op vakantie naar de Galapagos eilanden is een hele reis. Natuurlijk wil je het liefst alles tot in de puntjes gepland hebben. Wat is bijvoorbeeld de beste reistijd om naar de Galapagos Beste reistijd Galapagoseilanden af te reizen? Helaas heeft niemand het weer onder controle, maar je kunt uiteraard de reis wel zo goed mogelijk plannen. Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijd van de Galapagos eilanden en ook heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar de Galapagos eilanden.

Bekijk hier meer informatie >>

Lees meer:

Waar liggen de Galapagos eilanden?

Beste reistijd Galapagos eilanden:

De Galapagos eilanden is een eilandengroep, die bij Ecuador horen en ze liggen in de Stille oceaan. Doordat ze afgelegen liggen, zijn er op sommige eilanden unieke diersoorten te vinden, die nergens anders ter wereld voorkomen. Zo zijn er elke maand wel andere dieren actief. Ga je liever in de broedperiodes van de schildpadden, het puppenseizoen van de zeeleeuwen, kijken naar de prachtige migrerende vogels die een tussenstop maken op de Galapagos eilanden. Natuurlijk kan je ook nog per boot langs de prachtige eilanden varen of op een van de eilanden verblijven. Mocht je liever actief willen doen, ga dan snorkelen met schilpadden of neem een duikje in de prachtige onderwaterwereld van de Galapagos eilanden. (Beste reistijd Galapagos informatie)

Beste reistijd GalapagosDe Galapagos eilanden hebben een tropisch klimaat. Het hele jaar door liggen de temperaturen rond de 30 graden. De beste reistijd voor de Galapagos eilanden is er niet echt.

  • Wel heb je te maken met een wat drogere periode van juni tot en met december. In deze periode is het koeler, het weer vaak bewolkt, kan het er mistig zijn en is de zee vaak wat ruwer.
  • Je kan hele mooie boottochten maken, alleen moet er wel rekening gehouden worden met de ruwe zee. In het regenseizoen van januari tot en met mei is het warm en valt er in de middag vaak een stevige tropische regenbui.
  • Wil je toch in deze periode naar de Galapagos eilanden af willen reizen. Dan is de beste reistijd in de maanden april en mei. Het water is dan prachtig helder en de wind is afgenomen. (Beste reistijd Galapagos info)


Bekijk hier de goedkope vakanties >>

Meer informatie en de beste reistijden voor andere landen:

2 reacties

Moderator · 29 november 2018 op 21:51

Ben jij hier wel eens naartoe gegaan? Waarom heb je gekozen voor een bepaalde periode?

Moderator · 10 december 2018 op 17:31

Voor welke reisperiode zou je gaan als je naar Galapagos gaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *