Bekijk hier meer over de beste reistijd en klimaat van Formentera.
Het Spaanse Formentera is het kleinste bewoonde eiland van de Balearen waartoe ook Ibiza behoort. Het eiland is ruim 19 kilometer lang en heeft ruim 10.000 inwoners. Door het ontbreken van een luchthaven is het eiland alleen per boot bereikbaar. Het eiland heeft een mediterrane klimaat wat zich kenmerkt door milde winters en warme zomers hetgeen een kleine invloed heeft op de beste reistijd voor Formentera. Lees hieronder meer informatie over de beste reistijd Formentera, ook heb je de mogelijkheid om een mooie reis naar Formentera te boeken. Van plan om een mooie reis te boeken naar Formentera, klik dan op onderstaande links.

Bekijk hier de beste reistijd voor Formentera en reistips ->

Lees verder:

Waar ligt Formentera?

Wat is de beste reistijd van Formentera?

Beste reistijd FormenteraDe zomerse maanden zijn het warmst waarbij het regelmatig warmer is dan 30 graden. Het zal deze maanden bijna niet regenen. De nachten blijven hangen op een graad of 20 hetgeen zeer prettig zal aanvoelen. Hoewel in de zomer in de namiddag de wind wel kan opsteken is het algehele beeld heel rustig en constant. In de winter is de regenkans groter maar met een gemiddelde van zes dagen per maand is het ook niet heel erg nat te noemen.

  • Deze periode is wel de tijd dat de natuur tot bloei komt. De minimumtemperatuur komt niet lager dan 15 graden. De wateren rondom het eiland zijn geliefd bij duikers.
  • Het zeewater bereikt in de zomer een maximum van 26 graden, in de winter zakt dit terug naar 14 graden in februari.
  • In de winter schijnt de zon gemiddeld nog 5 uur per dag. De zomers halen gemakkelijk 10 uur neerslag per maand.

Reistips en beste reistijden voor Formentera:

De beste reistijd voor Formentera is afhankelijk van het doel. Het is absoluut nog geen Beste reistijd Formenteratoeristisch eiland maar zeker wel geschikt voor een meer rustige zomervakantie waarbij de zon volop schijnt en het haast niet regent. Mei, juni en september zijn dan ook nog de meest rustige zomerse maanden. De stranden zijn prachtig en het water zo blauw dat het eiland ook wel het bounty eiland wordt genoemd. Door de lenteachtige temperaturen in de winter is het eiland ook geschikt voor overwinteraars. Het is immers maar 2,5 uur vliegen vanaf Nederland.

Bekijk hier vakantie Formentera en de beste reistijden Formentera ->

Meer informatie en andere reistijden voor landen:

1 reactie

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 23:20

Ben je van plan om naar Formentera te gaan en heb je een keuze kunnen maken uit een bepaalde reisperiode? Waarom ben je voor deze keuze gegaan? We zijn benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *