Beste reistijd Florida

De beste reistijd Florida, tips voor het maken van een reis naar Florida.

Beste reistijd FloridaFlorida is een staat in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Het ligt erg zuidelijk en is bijna helemaal omringt door de zee, namelijk door de Atlantische oceaan en de Golf van Mexico. Als je aan Florida denkt, denk je aan zon, zee, palmbomen en cocktails. Florida is dan ook rijk aan toeristen, maar wat is nou de beste reistijd? Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijd naar Florida. Tevens heb je de mogelijkheid om informatie toe te voegen aan deze pagina. (Beste reistijd Florida tip)

Bekijk hier de beste reistijd voor Florida en Florida reizen ->

Waar ligt Florida?

Beste reistijd Florida:

  • Beste reistijd FloridaFlorida kent een subtropisch klimaat, dit wil zeggen dat het eigenlijk het hele jaar door erg mooi weer is. Laten we beginnen met hoe de zomermaanden er in Florida uit zien. In de maanden juni tot augustus is het erg heet, zo’n 30 graden Celsius gemiddeld. Het grote nadeel van de zomertijd in Florida is de vochtigheid, er kan veel neerslag vallen. Dit kan betekenen dat het dus heel erg heet is maar tegelijkertijd het de hele dag regent, je kunt je voorstellen dat dit zeer benauwd kan worden. Dit seizoen is dus best wel extreem, het is maar net waar je van houdt.
  • Vervolgens zijn de temperaturen in de herfst bijna hetzelfde, in de maand september is het nog net zo heet en vochtig als in de zomer en in oktober is het een paar graden koeler maar nog steeds vrij vochtig. In november koelt het af tot een gemiddelde van 27 graden Celsius en is het een stuk minder vochtig. Wat er ook bijkomt kijken is de kans op orkanen, het orkanenseizoen is namelijk van juli tot november maar de hoogste kans op orkanen is van augustus tot en met oktober. (Beste reistijd Florida informatie)

In de winter is het gemiddeld zo’n 22 tot 23 graden Celsius, er valt weinig neerslag. Dan komt de lente, waar Florida weer opwarmt tot zo’n 26 graden. In mei gaat de kans op neerslag weer omhoog maar tot die tijd is het vrij droog. De beste reistijd is dan ook de lente, waarin het niet te benauwd maar nog steeds heerlijk weer is. Als je liever geen regen wilt kun je het beste rond de jaarwisseling naar deze prachtige staat gaan. (Beste reistijd Florida info)

Bekijk hier de vakanties Florida en de beste reistijden ->

Meer reistijden voor andere landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *