Beste reistijd Florence

Beste reistijd Florence, informatie voor het maken van een reis naar Florence.

Beste reistijd FlorenceGeniet van ‘la dolce vita’ in het typisch Toscaanse stadje Florence. Na een tijdje zoeken heb je deze prachtige bestemming gevonden. Maar wat is nu de beste reistijd voor Florence? Wij geven je tips om jouw ultieme vakantie perfect te plannen (beste reistijd Florence tips en informatie). Tevens heb je de mogelijkheid om een vakantie naar Florence te boeken en de kaart van Florence te bekijken.

Florence heeft alles mee: een prachtige stad, vriendelijke mensen, lekker eten en een uitstekend klimaat! Wat wil dit zeggen? Florence kent geen winters zoals wij ze kennen met barre temperaturen en sneeuw. Dit komt door de gunstige ligging van de stad op het Italiaans schiereiland, waardoor de temperaturen meestal niet onder het vriespunt komen te liggen. Mocht je in de winter naar Florence willen gaan, vergeet dan vooral je paraplu niet! De wintermaanden staan erom bekend erg nat te zijn. Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijd om naar Florence te gaan, tevens heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken.

Bekijk hier de beste reistijd voor Florence en vakanties ->

Waar ligt Florence?

Beste reistijd Florence, meer informatie:

  • Beste reistijd FlorenceVolgens velen is de beste reistijd voor Florence tijdens de zomervakantie. Het kwik komt gemakkelijk boven de 30 graden uit; het ideale weer voor een heerlijke gelato en om een terrasje te pikken. Dit betekent ook gelijk extreme drukte voor de talloze musea en benauwende taferelen rond het Palazzo Vecchio en de Ponte Vecchio. Bescherm jezelf goed tegen de zon en drink voldoende water als je je trip tijdens de zomer plant. (Beste reistijd Florence informatie)
  • De reistijd die echter het meest aan te raden is voor een trip naar Florence, is het voor- of het najaar. De zomerse temperaturen (van tussen de 20 en 26 graden) strekken zich uit van april t/m oktober. Dat zijn de ideale temperaturen om de stad te leren kennen. Daarenboven is het qua toeristen ook een stuk rustiger, waardoor je als een echte Italiaan een heerlijk voorproefje krijgt van het Toscaanse leven. (Beste reistijd Florence informatie)

Wanneer je ook naar Florence gaat, genieten doe je er zonder twijfel. Of het nu extreem warm is, of juist regenachtig is, de echte Italiaan is overal op voorbereid. Neem dus regelmatig een pauze tijdens je bezoek om een heerlijke ‘gelato’ te eten, een smaakvolle (en goedkope!) cappuccino te drinken of de Toscaanse keuken te ontdekken. (Beste reistijd Florence informatie)

Bekijk hier de vakantie Florence en de beste reistijden ->

Veel plezier met het uitzoeken van een mooie vakantie in Florence.

Meer informatie en de beste reistijden voor andere landen en gebieden:

 

2 reacties

Moderator · 25 november 2018 op 01:17

Is het de zomer wat de beste reistijd is voor jou?

Moderator · 10 december 2018 op 17:02

Van plan om naar Florence te gaan? We zijn benieuwd voor welke reistijd je zou kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *