Beste reistijd Faeröer Eilanden

Beste Reistijd Faeröer Eilanden, tips en leuke weetjes op een rij! Ook heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken bij de reisspecialist. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar de Faeröer Eilanden.
Beste reistijd Faeröer Eilanden
  • Alvast een waarschuwing: voor een strandvakantie moet u de Faeröer eilanden zeker niet bezoeken. Deze kleine eilandengroep heeft genoeg te bieden voor de avontuurlijke toerist, zeker als hij zich komt vergapen aan de indrukwekkende vergezichten, maar zon, zee en strand zijn hier eenheden die meestal niet samen worden genoemd.
  • De Faeröer eilanden liggen namelijk in het uitersten noorden van Europa, precies tussen Schotland en IJsland. Het klimaat wordt hier sterk beïnvloed door de koude Arctische lucht- en waterstromen en de temperaturen komen dientengevolge zelden boven de twintig graden uit. Een zomer waarin het vaker dan een week bloedmooi weer is, is zeldzaam. Toch is het zeker geen straf om een paar weken op de eilanden te verblijven, allerminst zelfs. Je moet alleen wel weten naar wat voor speciale regio je bent afgereisd. Hieronder dus een paar tips. (Beste reistijd Faeröer Eilanden info)

Bekijk hier meer over de Faeröer Eilanden en vakanties op IJsland ->

Voor algemene reisinformatie en tips: Rondreis.net.

Waar liggen de Faeröer Eilanden?

Beste reistijd Faeröer eilanden:

Klein en Koud
• Op de Faeröer eilanden leven de mensen in het aangezicht van een oppermachtige natuur: hoge, besneeuwde bergen verheffen zich boven de kleine dorpen en het kale, bijna lege landschap kan soms onverbiddelijk hard overkomen. Dat is een van de nadelen- en voordelen van de Faeröer eilanden. (Beste reistijd Faeröer Eilanden informatie)
Beste reistijd Faeroër Eilanden• Het beste moment om de eilanden te bezoeken is waarschijnlijk in de zomer, wanneer het vlucht- en vaarverkeer nog niet wordt verhinderd door slechte weersomstandigheden. s’ Winters wordt het op de eilanden nooit bijzonder koud vanwege de verzachtende werking van de oceaan, maar mist, regen en sneeuw zijn niettemin geen vreemden voor de eilanders. (Beste reistijd Faeröer Eilanden informatie)
• Wie naar de eilanden komt voor het nemen van oogverblindende foto’s (iets waar de natuur zich prima voor leent) wordt dan ook aangeraden in de zomer af te reizen: dat is de beste reistijd, in deze maanden is het weer (en daarmee de helderheid) nog op zijn best. Bovendien is het een prachtig gezicht om de kleine, gele bloemetjes in mei en juni op de kale hellingen te zien groeien: het geeft de hardheid van de natuur toch iets zoets.

Bekijk hier de vakanties op IJsland ->

Voor meer informatie over IJsland reizen:

  1. RondreisIJsland.com
  2. IJslandvakantie.net

Meer informatie en de beste reistijden van andere landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *