Beste reistijd Ethiopië

De beste reistijd voor Ethiopië, tips en weetjes.

Beste reistijd EthiopiëEthiopië is een Oost-Afrikaans land. Het is een groot land met bijna 100 miljoen inwoners en dusdanig uitgestrekt en geologisch divers dat je niet kan spreken over één klimaat. In tegenstelling tot wat veel mensen denken bestaat het land voor het grootste deel uit het vruchtbare Ethiopische hoogland. Dat is ook de plaats waar de Blauwe Nijl ontspringt. Het hoogland zorgt er ook voor dat grote delen van het land een relatief gematigd klimaat heeft, meer te vergelijken met een gematigd mediterraan klimaat. Westelijk en zuidelijk van de hoogvlakte vind je een tropisch savanneklimaat. Oostelijk is het droog, in het oosten en zuidoosten uitlopend in een warm woestijnklimaat. Deze verschillen hebben invloed op de beste reistijd voor Ethiopië. Hieronder leest u meer informatie over de beste reistijd voor Ethiopië en kunt u een reis gaan boeken (Beste reistijd Ethiopië info).

Bekijk hier de beste reistijd voor Ethiopië en vakanties ->

Waar ligt Ethiopië?

Beste reistijd Ethiopië:

De hoofdstad Addis Abbeba, veelal het vertrekpunt voor rondreizen, heeft in januari een gemiddelde van 18, en in mei 20 graden. Het noordelijke maar lager gelegen Lalibella, bekend om zijn beroemde rotskerken, doet dan 25 en 28 graden gemiddeld. Deze verschillen zie je ook bij de te verwachten regen. De hooggelegen groene gebieden krijgen veel regen terwijl de woestijnen bijna geen neerslag ontvangen. Ethiopië kent zelfs eeuwige sneeuw op de toppen van de 4377 hoge Tullo Deëmte. (Beste reistijd Ethiopië info)

Bekijk hier de Ethiopië reizen en de beste reistijden ->

Beste reistijd EthiopiëDoor de grote regionale verschillen is het lastig om de beste reistijd voor Ethiopië aan te duiden. Los van het klimaat zijn ook de regionale spanningen een factor die een negatief reisadvies kunnen opleveren voor bepaalde delen van het land. Het noorden heeft in de zomer een regenseizoen maar je kan er wel goed reizen. Het zuiden is dan juist heel droog maar heeft korte regenseizoenen in november en april/mei (Beste reistijd Ethiopië info). Die kunnen de wegen dusdanig beschadigen dat reizen juist lastig kan worden. De woestijngebieden zijn het warmst tussen oktober en februari. Voorkom dus oververhitting, drink veel vocht en smeer jezelf altijd goed in met zonnebrand. (Beste reistijd Ethiopië info)

Voor algemene reisinformatie en tips: Rondreis.net.

Meer informatie over de beste reistijden voor landen:

 

1 reactie

Moderator · 10 januari 2019 op 13:51

Ben je van plan om naar Ethiopië te gaan? Voor welke reisperiode zou je kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *