Beste reistijd El Salvador

De beste reistijd om naar El Salvador te gaan.

Beste reistijd El SalvadorGezien de ligging in Centraal-Amerika heb je in El Salvador slechts twee seizoenen, nl. droog- en regenseizoen. Eigenlijk is regenseizoen wat te sterk uitgedrukt. Het is helemaal niet zo dat het dan elke dag van ’s morgens tot ’s avonds regent, maar je hebt tijdens het regenseizoen gewoon meer kans op een regenbui dan in het droge seizoen. In tegenstelling tot de buurlanden, grenst El Salvador niet aan de Caribische Zee en is er dus geen gevaar voor orkanen. Hieronder lees je meer informatie en weetjes over een mooie reis naar El Salvador en over de beste reistijd El Salvador. (Beste reistijd El Salvador informatie)

Bekijk hier de beste reistijden El Salvador en reizen ->

Voor algemene reisinformatie en tips: Rondreis.net.

Waar ligt El Salvador precies?

Beste reistijd El Salvador, meer info:

  • Droog- en regenseizoen El Salvador
    Beste reistijd El Salvador

Het droogseizoen loopt van november tot en met april en de beste periode om naar El Salvador te reizen is aan het begin of aan het einde van zo’n droogseizoen. De temperaturen overdag kunnen gauw oplopen tot ergens boven de 30 graden Celsius. Tijdens het regenseizoen heb je dan kans op een regenbui in de namiddag, maar die duren zelden langer dan 2 of 3 uren en komen ook niet dagelijks voor. Het is niet uitgesloten dat je zelfs in het regenseizoen geen spatje regen hebt. Het kwik tijdens het regenseizoen schommelt nog steeds tussen de 20 en 25 graden. El Salvador is het ganse jaar door ideaal om naartoe te reizen. Het hangt wat af van het soort reiziger je bent. Wanneer je meer een actieve vakantieganger bent en kiest voor avontuurlijke activiteiten, dan is afreizen naar El Salvador het best tijdens de maanden juli en augustus. Lig je liever te zonnen aan het strand of neem je liever een verfrissende duik in de zee, dan ga je best in december of februari. (Beste reistijd El Salvador informatie)

  • De redder El Salvador

El Salvador betekent letterlijk ‘De Redder’ en verwijst naar Jezus Christus. De bevolking is erg gelovig en de katholieke feestdagen worden daar dan ook uitvoerig gevierd. Dit trekt natuurlijk ook veel toeristen aan. Als je daarom beslist om te reizen in december – tijdens de aanloop naar kerstmis – of tijdens de paasdagen, zorg dan dat je op voorhand je hotel hebt vastgelegd zodat je niet op zoek moet gaan naar een hotelletje dat niet volgeboekt is. (Beste reistijd El Salvador informatie)

Bekijk hier meer informatie over El Salvador vakanties ->

Meer informatie over de beste reistijden voor andere landen:

 

1 reactie

Moderator · 10 december 2018 op 20:31

Voor welke reisperiode zou je gaan als je naar El Salvador wilt reizen? Waarom heb je deze keuze gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *