Beste reistijd eilanden Indonesië

De beste reistijd voor de eilanden van Indonesië.

Beste reistijd eilanden IndonesiëIndonesië is het drie na grootste land ter wereld en bestaat uit maar liefst 17.508 eilanden. Er wonen bijna 240 miljoen inwoners. Het heeft een tropisch regenwoud- of moessonklimaat maar alleen al door de uitgestrektheid van het land zijn er wel de nodige verschillen. Zowel de ligging van de eilanden als ook het wel of niet aanwezig zijn van bergen spelen hier een rol in. Loefzijdes van bergen krijgen meer neerslag dan de lijzijde waardoor er regionale verschillen kunnen ontstaan. Grote delen van het land hebben ook te maken met een droog en een regenseizoen. Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor de eilanden van Indonesië (Beste reistijd eilanden Indonesië info).

Bekijk hier de beste reistijd voor de eilanden van Indonesië en vakanties ->

Voor algemene reisinformatie en tips: Rondreis.net.

Waar ligt Indonesië?

Beste reistijd eilanden Indonesië:

De grootste en belangrijkste eilanden en hun beste reistijd zijn:

  • Het populaire eiland Bali is het beste van mei tot augustus. Het is er dan vrij droog met aangename temperaturen waarbij 26 graden in juni het laagst zal zijn. Het regenseizoen is van oktober tot april met december als natste maand.
  • Het drukst bevolkte Java is het beste tussen mei en augustus te bezoeken. Midden en Oost-Java zijn dan vrij droog. De bergen in West-Java zorgen voor de meeste neerslag voor deze regio. (Beste reistijd eilanden Indonesië info)
  • De Molukken, die door de Hollandse band ook veel worden bezocht, heeft een afwijkend regenpatroon. Hier valt de meeste neerslag tussen april en augustus en dat zijn voor de rest van Beste reistijd eilanden Indonesiëhet land juist de droogste maanden. September tot maart zijn dan juist weer de meest geschikte maanden.
  • Irian Jaya, ook bekend als Papoea kent juist veel plaatselijke verschillen waardoor er geen echte beste reistijd is. Waarschijnlijk zal je regen meemaken en ervaren dat waar de bergen koel en mistig zijn het op de lagere gedeelten warm en klam kan aanvoelen en er hevige buien kunnen vallen. Irian Jaya heeft bergen die zo hoog zijn dat er eeuwige sneeuw te zien is. (Beste reistijd eilanden Indonesië info)
  • Voor Kalimantan zijn juli en augustus de beste reismaanden. Het is een eiland waar eigenlijk altijd wel regen kan vallen maar gedurende deze twee maanden is de kans iets minder. Tussen oktober en maart valt de meeste neerslag (Beste reistijd eilanden Indonesië info)
  • Nusa Tenggara is een eilandengroep waartoe Lombok, Sumbawa en West-Flores behoren. de beste reistijd is tussen april en augustus, de regentijd valt tussen oktober en maart waarbij de oostelijke eilanden droger zijn dan de westelijke.
  • Sulawesi ontvangt in het midden van het eiland de meeste neerslag. Droger is het in het zuidelijke deel van het zuidelijke schiereiland en ook van het zuidoostelijke schiereiland. Mei tot oktober zijn de beste reistijd. (Beste reistijd eilanden Indonesië info)
  • Sumatra heeft tussen mei en september de droogste periode en de meeste neerslag tussen november tot maart.

Bekijk hier de eilanden vakanties Indonesië en beste reistijden ->

Veel plezier met het uitzoeken van een reis naar Indonesië!

Bekijk hieronder meer informatie over reistijden voor andere landen:

 

1 reactie

Erika · 12 november 2015 op 16:51

Ik heb nu de beslissing gemaakt om naar Indonesië te gaan (Bali en Java). Ik kijk er enorm naar uit (december).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *