Beste reistijd Ecuador

Beste reistijd Ecuador, en leuke reisinformatie. Veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Ecuador.

Beste reistijd EcuadorEen verre reis maken naar Zuid-Amerika is natuurlijk niet iets wat je iedere maand kunt doen. Dus moet je goed voorbereid op pad gaan. Wat wil je gaan ondernemen, ga je voor de cultuur of juist voor speciale activiteiten. Het liefst wil je natuurlijk mooi weer. Dus belangrijk is om te weten wanneer de beste reistijd is voor Ecuador. Op deze pagina kom je meer te weten over de beste reistijd om naar Ecuador te gaan, tevens vindt je meer informatie over vakanties en heb je de mogelijkheid om hieronder een tip of een bericht achter te laten voor een reis naar Ecuador. (Beste reistijd Ecuador info)

Bekijk hier de beste reistijd voor Ecuador en Ecuador reizen ->

Voor algemene reisinformatie en tips: Rondreis.net.

Waar ligt Ecuador?

Beste reistijd Ecuador:

Ecuador ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika en heeft zijn naam te danken aan de evenaar, die dwars door het land loopt. Doordat Ecuador zoveel verschillende soorten landschappen heeft, heeft het ook verschillende klimaten. Voor het gemak is het onderverdeeld in vier zones; Aan de kust, in het oosten, in het Andes gebergte en op de Galapagos eilanden. (Beste reistijd Ecuador info)

Beste reistijd EcuadorAangezien er verschillende zones zijn, is de beste reistijd niet overal hetzelfde. Aan de kust is er een tropisch klimaat. Voor de kust gebieden geldt dat de beste reistijd is tussen de maanden juli tot en met november. De meeste regen valt in de maanden januari tot en met mei. Het oosten van Ecuador is het amazone gebied en dus ook een tropisch klimaat, maar ondanks de drogere periodes in augustus en van december tot en met maart, regent het er eigenlijk iedere dag wel. (Beste reistijd Ecuador info)

In het Andes gebergte is het veel koeler en kan de temperatuur ’s nachts zelfs tot onder het vriespunt dalen. Het hele jaar door kan je het Andes gebergte bezoeken en er valt weinig regen. Op de Galapagos eilanden vallen er in de zomermaanden van december tot en met mei vaak zware regenbuien. Verder is het er wel warm met temperaturen rond de 30 graden. In de wintermaanden is het veel koeler en ligt de temperatuur rond de 20 graden. Let wel op met een eventuele boottocht, dat het dan mistig kan zijn en dat de zee vaak ruwer is. Wanneer je de Galapagos eilanden ook bezoekt, elke maand is er uniek qua wildlife. Dus de beste reistijd voor de Galapagos eilanden is gewoon het hele jaar door. (Beste reistijd Ecuador info)

Bekijk hier de vakantie Ecuador en beste reistijd Ecuador ->

Meer informatie over de beste reistijden voor andere landen en/of gebieden:

 

1 reactie

Moderator · 30 november 2018 op 00:03

Voor welke reisperiode in Ecuador zou je willen gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *