Beste reistijd Dubai

Beste Reistijd Dubai, leuke reisweetjes en meer tips!
Beste reistijd DubaiWelkom op BesteReistijd.net, op deze pagina komt u meer te weten over de beste reistijd Dubai, komt u te weten waar Dubai precies ligt op de kaart en heeft u de mogelijkheid om een fantastische reis te boeken naar Dubai bij een reisorganisatie. Allereerst komt u meer te weten over Dubai zelf.

  • Dubai is een van de zeven emiraten waaruit de Verenigde Arabische Emiraten is opgebouwd. Samen met Abu Dhabi zwaait het de facto de scepter in deze kleine Arabische landenbond. In tegenstelling tot veel andere Arabische steden, zoals Mekka, Damascus, Bagdad en Jeruzalem, heeft Dubai echter geen eeuwenoude geschiedenis om op te buigen.
  • De oorspronkelijke bewoners van dit gebied waren nomadische handelaren, die van oase naar oase trokken. Pas in de jaren 60’ van de vorige eeuw, toen in de zeeën rondom Dubai olie werd ontdekt, wist het land zich aan zijn nederige oorsprong te ontworstelen. Sindsdien is het een van de snelst ontwikkelende steden ter wereld, een titel waar de futuristische hoogbouw van de stad, met de Burj al Arab als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt, duidelijk van getuigt.
  • Maar wat is nu de beste reistijd om Dubai te bezoeken, en wat moet je verwachten wanneer je eenmaal bent aangekomen? Hieronder een kort overzicht. (Beste reistijd Dubai info)

Bekijk hier de beste reistijd voor Dubai en reizen ->

Waar ligt Dubai precies?

Beste reistijd Dubai:

Woestijn en Zee
Beste reistijd Dubai• Dubai ligt aan de zuidoostelijke kant van de Perzische golf, dus het helderblauwe water van deze zeearm is nooit ver weg. Toch is het inlandse Dubai, ondanks de constante aanwezigheid van dit water, een gortdroge plek, niets meer dan een woestijn. De goed-geïrrigeerde stad, met zijn groene parken en bermen, wekt misschien de indruk van een tropisch paradijs, maar Dubai is oorspronkelijk een woeststijnstad, net als de andere steden in de VAE. (Beste reistijd Dubai info)
• Het is dan ook fascinerend om aan den lijve te ondervinden hoezeer de stad is veranderd in de afgelopen 50 jaar. De transformatie is bijna niet te bevatten. Eerst een klein woestijnstadje, nu een bruisende metropool met luxueuze restaurants en prachtige hotels. Voor toeristen dan ook een interessante plek om te bezoeken. (Beste reistijd Dubai info)
• Dubai is echter bijzonder duur: de accommodatie is uitstekend, maar prijzig. Een lang verblijf is dan ook geen aanrader. Men moet bovendien proberen de zomermaanden (juni t/m september) te vermijden. Maart, november en december zijn dan betere keuzes. Geen 45 graden, maar eerder 25 of 30. Voor de Europese toerist doorgaans hoog genoeg. (Beste reistijd Dubai info)

Bekijk hier de beste reistijden voor Dubai en vakanties ->

Voor algemene reisinformatie en tips: Rondreis.net.

Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijden voor andere landen:

1 reactie

Moderator · 2 december 2018 op 23:39

Voor welke reisperiode zou jij gaan als je naar Dubai gaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *