De beste reistijd voor Drakensbergen.

De Drakensbergen, ook wel het dak van Afrika genoemd, is het langste bergmassief van Zuid Afrika met een totale lengte van Beste reistijd Drakensbergen320 km. De hoogste berg is 3482 meter hoog. Dit heeft invloed op de beste reistijd voor Drakensbergen. De Zoeloes noemen de bergketen uKhahlamba, wat “barrière van speren” betekent. Het gebied is onderverdeeld in meerdere reservaten waar veel bedreigde planten- en dierensoorten te vinden zijn. Dit heeft er toe geleid dat het een van de eerste eco-toerisme bestemmingen van Zuid-Afrika is geworden. Het is ook populair bij wandelaars en bergbeklimmers. Hieronder leest u meer informatie over de beste reistijd voor de Drakensbergen.

Bekijk hier alle informatie >>

Ook kan hier meer informatie gevonden worden over de:

Drakensbergen op de kaart.

Beste reistijd Drakensbergen:

Beste reistijd DrakensbergenHet klimaat in de Drakensbergen is het gehele jaar vrij mild. Door de hoogte van de bergen is het daar minder warm en ’s nachts de temperatuur wel flink dalen. Tijdens de winter die door de ligging ten opzichte van de evenaar loopt van mei t/m september is er kans op zware sneeuwval, zeker op grotere hoogte. Wandelaars dienen in de bergen altijd het weer in de gaten want er kan snel onweer of dichte mist ontstaan. Wel zijn er zijn meerdere plaatsen om et schuilen of om te overnachten bij onder anderen campings, in berghutten of zelfs in de grotten.

De temperatuur in de zomer loopt van gemiddeld 25 graden overdag tot 15 graden in de nacht. In de winter is het gemiddelde 15 graden overdag tot rond het vriespunt in de nacht. De hoogte van het verblijf zal invloed hebben op de temperatuur. Het gehele jaar door is het vrij zonnig met 8 tot 9 zonuren per dag. Het gebied heeft een regenperiode die loopt van november tot maart. Het regent dan tussen de 110 en 150 millimeter per maand in de 7 tot 10 dagen dat er neerslag valt. De droge periode loopt van maart tot september waarbij juni en augustus bijna geheel droog zijn. Het regent dan niet meer dan 3 dagen per maand. Tijdens de zomermaanden kan het onweren. Wees hierop bedacht en zoek op tijd een schuilplaats.

Bekijk hier meer over Drakensbergen vakanties >>

De beste reistijd voor Drakensbergen is dan ook van september tot december. Het is dan aangenaam weer en nog niet heel nat. Juni en augustus zijn heel droog maar vallen wel in de winter waardoor de temperatuur minder warm zal zijn. Na de regenperiode komt de natuur tot bloei hetgeen een extra dimensie geeft bij een bezoek aan Drakensbergen.

Voor algemene reisinformatie en tips: Rondreis.net.

Meer informatie over de beste reistijden voor andere landen en plekken:

3 reacties

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 23:47

Heb je gekozen om naar Drakensbergen te gaan? Voor welke periode ben je gegaan qua reisperiode?

Moderator · 30 november 2018 op 12:03

Wanneer ben jij van plan te gaan?

Moderator · 2 december 2018 op 11:47

Aan welke reisperiode zat je te denken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *