De beste reistijd voor de Dominicaanse Republiek.

Dankzij de ligging in het Caribisch gebied geniet je in de Dominicaanse Republiek het hele jaar door van aangename temperaturen. Gedurende de zomermaanden juli en augustus Beste reistijd Dominicaansevarieert de temperatuur van ongeveer 21 C in de vroege ochtenduren tot 32 C op het warmst van de dag. Het is ook in deze zomermaanden dat het eiland het drukst wordt bezocht door bezoekers van het Noordelijk Halfrond. De beste reistijd Dominicaanse Republiek zijn de maanden december tot eind februari. De temperatuur is aangenaam en de echte zomerse warmte is wat afgekoeld. Je geniet er van heerlijke lange stranddagen en bovendien is het Dominicaanse klimaat dan op haar hoogtepunt. Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijd van de Dominicaanse.

Bekijk hier de beste reistijd voor de Dominicaanse en vakanties >>

Lees meer over:

Waar ligt de Dominicaanse Republiek?

De beste reistijd van de Dominicaanse.

In de tropen kan er op elk moment van het jaar een stevige regenbui vallen. Deze regenbuien vallen slechts in een hele korte periode, met name in de middag en avonduren. Na een flinke plas water geniet je korte tijd later weer van een aangenaam zonnetje. Houdt echter in gedachten dat de Dominicaanse Republiek in het centrum van het Caribisch orkaan gebied ligt en gemiddeld elk decennium een keer door een zware storm kan worden getroffen. Het hoogtepunt van het orkaan seizoen ligt in augustus en september met de mogelijkheid op kleinere stormen in de maanden daarvoor en erna. De maanden juni tot september zijn tevens de warmste maanden die het naast de spannendste ook deels de beste reistijd Dominicaanse Republiek maken.

Bekijk hier meer over de Dominicaanse Republiek >>

Beste reistijd DominicaanseIn de wintermaanden kan de temperatuur dalen tot 18 C, terwijl het in de bergachtige binnenlanden van Jarabacoa en Constanza af kan koelen tot 10 C. Temperaturen onder nul zijn in de hoger gelegen gebieden niet vreemd. Als je naar de Dominicaanse Republiek reist in het voorjaar of de herfst schommelt de temperatuur rond de 23 C en ervaar je er geweldige dagen om aan de mooie witte stranden te luieren, leuke excursies te ondernemen en van de lokale Dominicaanse keuken te proeven.

Voor algemene reisinformatie en tips: Rondreis.net. Meer informatie over reistijden voor andere landen:

8 reacties

Anoniem · 27 april 2016 op 13:07

De DR is een geweldig land, we zijn naar Punta Cana gegaan en hebben heerlijk genoten van de prachtige stranden, echt wit. Ook hebben we een mooie excursie gemaakt, we hebben gezien hoe sigaren werden gemaakt en een prachtig stukje natuur!

Anoniem 2 · 27 april 2016 op 13:08

De Dominicaanse Rubliek, is Puerto Plata aan te raden en wat is hiervoor de beste reistijd?

Anoniem · 29 april 2016 op 14:16

De Dominicaanse Republiek is bij uitstek een geschikt vakantieland, zeker wanneer je optimaal wilt genieten van de zon en de prachtige stranden en heerlijke cocktails. Er zijn tal van excursies te boeken en wanneer je geluk hebt kan je maximaal genieten van de zon!

Anoniem · 29 april 2016 op 14:36

Enige tijd geleden ben ik naar de Dominicaanse Republiek geweest en moet zeggen dat wij erg versteld stonden van de prachtige heldere zee en de witte stranden. We zijn met een aanbieding via Tui gegaan en hebben genoten van een heerlijke reis en we stonden echt versteld van het vliegveld op Punta Cana, een mooi rieten dak…!

Anoniem · 1 mei 2016 op 21:33

De Dominicaanse Republiek daar kan je ontzettend genieten van de prachtige stranden en de zon. Een geweldig gebied om eens naartoe te gaan voor een mooie vakantie of rondreis. Punta Cana is een geweldig gebied met prima resorts, ik vond het echt de moeite waard om hier naartoe te gaan en daarom ben ik drie keer geweest naar Punta Cana en heb gevlogen op Punta Cana airport.

Jan · 5 mei 2016 op 15:40

Waanzinnig wat een geweldige ervaring hadden wij met de Dominicaanse Republiek. We hebben een korting kunnen meepakken en zijn gegaan in de maartmaand, een maand wat voor ons goed uit kwam net iets uit de drukte en met werk konden we het goed plannen zo. Fantastische stranden en hebben genoten van twee prachtige excursies, met een quad door de jungle en hebben gevaren met een speedboot (groep) naar een prachtig onbewoond eiland en hebben lekker genoten van het warme water, het heldere water en de rum :d. Een super gave ervaring!

Moderator · 2 december 2018 op 11:47

Wel eens naar de Dominicaanse Republiek geweest? In welke reisperiode?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *