De beste reistijden om naar de Dolomieten te gaan!
Op deze pagina komt u meer te weten over de beste reistijd om naar de Dolomieten te gaan, kunt u de kaart van de Dolomieten terugvinden en heeft u de mogelijkheid om een mooie vakantie te boeken bij een reisspecialist.

  • De Alpen zijn inmiddels wel in het Nederlandse vakantiejargon ingesleten. Bruisende bergbeekjes, vrolijke muziek, lederhosen – wie kent ze niet. Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk zijn traditioneel de landen waarmee wij deze bergketen associëren. Toch zijn er ook in Italië magnifieke bergen te vinden, die in niets onderdoen voor hun meer bekende broers en zussen.
  • Beste reistijd DolomietenDe Dolomieten, die onderdeel uitmaken van de zogeheten Zuidelijke Kalkalpen, bieden bijvoorbeeld ook besneeuwde toppen, dichte naaldbossen, prachtige wandelingen langs diepe afgronden of door karakteristieke bergdorpjes. Het landschap heeft bovendien een geheel eigen allure, die het net even iets anders maakt dan de Oostenrijkse Alpen en Duitse bierhutten.
  • Om die goede reputatie compleet te maken zijn de Dolomieten in 2009 bovendien benoemd tot UNESCO World Heritage Site, een titel die alleen aan de mooiste gebieden ter wereld wordt uitgereikt. Maar wanneer kun je de Dolomieten nu het best bezoeken, en hoe kom je er? Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijd voor de Dolomieten.

Bekijk hier de beste reistijd voor de Dolomieten en vakanties ->

Lees verder over de:

Waar liggen de Dolomieten?

De beste reistijd voor de Dolomieten.

Beste reistijd Dolomieten• Het grote voordeel van de Duitse en Oostenrijkse Alpen is hun relatieve nabijheid, waardoor een Nederlandse toerist (met een beetje geluk) zijn vakantiebestemming binnen één dag kan hebben bereikt. Met de auto naar Noord-Italië is natuurlijk wat verder, maar voor de ervaren toerist hoeft dat geen nadeel te zijn.
• U kunt bijvoorbeeld een roadtrip door de Alpen maken, en de langzaam in elkaar overgaande landschappen met elkaar vergelijken. Wie daar echter geen trek in heeft, kan natuurlijk altijd het vliegtuig nemen naar Milaan, Trente of andere grote steden in Noord-Italië. Vanaf daar kunt u eenvoudig een auto huren en binnen een paar uur uw vakantieadres in de Dolomieten hebben bereikt.
• Wat betreft de beste reistijd voor de Dolomieten kunnen er twee antwoorden worden gegeven: in de winter kunt u uitstekend skiën in de Dolomieten, vaak ligt er in oktober al sneeuw op de hoogste pistes, en zomers kunt u genieten van het mooie weer, de prachtige wandelpaden, en de eeuwige sneeuw die in de zon ligt te blinken.

Bekijk hier de Dolomieten vakanties en de beste reistijd ->

Voor algemene reisinformatie en tips: Rondreis.net.


(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=Pp7GZKhTsTs)

Meer informatie over de beste reistijd voor een ander land:

4 reacties

Anoniem 13 · 16 mei 2016 op 21:42

Ik wil naar de Dolomieten maar ik ben er niet uit welke periode nou het goedkoopste is om te gaan reizen?

bestereistijd · 24 november 2018 op 22:22

Vond jij de Dolomieten de moeite waard in een bepaalde periode?

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 23:47

Gekozen om naar de Dolomieten te gaan? We zijn benieuwd voor welke reisperiode je bent gegaan?

Moderator · 10 december 2018 op 10:21

Wanneer zou jij naar de Dolomieten willen gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *