Beste reistijd Delhi

Beste reistijd Delhi, unieke reisinformatie en leuke tips.

Beste reistijd DelhiDelhi is een prachtig en cultureel, maar vooral een heel groot, stedelijk gebied in India. In dit gebied ligt ook de wereldstad New Delhi. India staat bekend om haar schoonheid en prachtige natuur, maar ook om de hitte en de benauwdheid… Dus wat is nou de beste reistijd om naar Delhi te gaan? Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijd om naar Delhi te gaan en heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar Delhi. (Beste reistijd Delhi info)

Bekijk hier de Delhi reizen en de beste reistijden Delhi ->

Voor algemene reisinformatie en tips: Rondreis.net.

Hieronder kom je meer te weten over de beste reistijd van Delhi, waar Delhi precies ligt en kan je een mooie reis boeken bij de reisspecialist.

Waar ligt Delhi?

Beste reistijd Delhi, info:

De seizoenen worden in Delhi gekenmerkt door het aantal neerslag wat er valt. Er is een korte winter in december, januari en februari, waar de temperatuur een stuk lager ligt dan normaal. Hierbij moet je denken aan temperaturen vanaf de 20 graden Celsius, lager dan dat worden ze niet echt. De winters in Delhi zijn ook typerend heel droog in vergelijking met de zomers, er valt vrijwel geen neerslag vanaf oktober tot aan juni. Het is best prettig om in de winter naar Delhi te gaan, bijvoorbeeld in de kerstvakantie. Er valt eigenlijk geen neerslag en het is er best wel warm, vooral tegenover hoeveel graden het in Nederland in die maanden is! (Beste reistijd Delhi info)

Bekijk hier de beste reistijd voor Delhi en vakanties ->

Beste reistijd DelhiVanaf maart is het gemiddeld weer zo’n 30 graden Celsius, en hoe verder de zomermaanden in hoe heter het wordt. In maart, april en mei blijft het nog steeds zo droog. In juni begint de ellende, het is dan al gemiddeld al zo’n 39 graden Celsius en het regenseizoen begint dan. De lucht wordt erg vochtig maar er gaat pas echt veel regen vallen vanaf juli tot aan september. Er valt gemiddeld meer dan 200 mm neerslag per maand in deze maanden, en dat is erg veel. Je begrijpt wel dat de zomer eigenlijk niet de beste tijd is om naar Delhi te gaan. Het is ten eerste zeer heet, en dan zit je ook nog in of net buiten een erg dichtbevolkte stad waar erg veel mensen wonen. Ten tweede zal de benauwdheid in Delhi je ook niet veel goeds doen. (Beste reistijd Delhi info)

De beste reistijd voor een trip naar Delhi is dan toch echt in de winter. Hoe dichter bij de jaarwisseling hoe beter. (Beste reistijd Delhi info)

Meer informatie over de beste reistijden voor andere landen:

1 reactie

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 23:48

Heb je voor Delhi gekozen als vakantiebestemming? We zijn benieuwd voor welke reisperiode je gegaan bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *