Beste reistijd Curacao

Beste reistijd Curacao, vakanties en de kaart van Curaçao!

Beste reistijd CuracaoAls je denkt aan Curacao, denk je vaak meteen aan zon, zee en strand. Met een cocktail in je hand lig je de hele dag op een ligbed bij een toffe strandtent. Verder verken je de flora en fauna van dit prachtige eiland en geniet je van de rijke cultuur. Maar wat is nou de beste reistijd om naar Curacao tegaan? Dit eiland kent een tropisch savanneklimaat, wat betekent dat de temperaturen op Curacao zijn het hele jaar door vrij constant, het is eigenlijk altijd erg warm. Je kan er altijd rekenen op de zon. Het verschil tussen de zomer en winter qua temperatuur is minimaal, het is namelijk in de winter gemiddeld zo’n 2 graden Celsius kouder. Er is echter wel een verschil in neerslag. Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijd van Curacao, tevens heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar Curacao (Beste reistijd Curacao info).

Bekijk hier de beste reistijd voor Curacao en vakanties ->

Waar ligt Curacao?

Beste reistijd Curacao:

Beste reistijd CuracaoIn de zomer is het gemiddeld zo’n 32 graden op Curaçao. Er valt relatief weinig neerslag en de zee is lekker warm. Wel is er vanaf juni kans op orkanen, het orkanenseizoen loopt dan tot en met november. Als de herfst in oktober begint, is het op dit tropisch eiland nog steeds dezelfde temperatuur als in de voorgaande maanden. In december is de temperatuur ongeveer met 1 of 2 graden Celsius gedaald ten opzichte van de zomermaanden. Van seizoenen valt dus nauwelijks te spreken op Curaçao. Wat wel opvallend is dat er in het najaar en in de winter eens stuk meer regen valt. Vooral aan het einde van het jaar zijn er iets meer dan 10 dagen neerslag per maand gemiddeld. Deze neerslag houdt echter weinig mensen tegen om naar dit eiland te gaan, Curaçao is voor veel mensen een aangename winterbestemming vanwege het heerlijke weer. Als het jaar weer begint in januari, daalt het aantal neerslag dat er valt ook. In februari valt er eigenlijk al nauwelijks regen, en de neerslag zal pas weer in grotere maten terugkomen in de herfst. Verder is de temperatuur nog even warm als altijd (Beste reistijd Curacao info).

Bekijk hier de Curacao vakantie en de beste reistijden ->

Voor algemene reisinformatie en tips: Rondreis.net.

De beste reistijd voor dit eiland is denk ik toch echt de winter, de regenval kan soms ook prettig zijn!

Meer informatie over reistijden voor landen:

 

2 reacties

bestereistijd · 24 november 2018 op 23:05

In de maartperiode kan het geweldig zijn om naar Curacao te gaan. Zeker als je de auto pakt en over het eiland gaat touren.

Moderator · 7 januari 2019 op 23:17

Wanneer zou je naar Curacao willen gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *