Beste reistijd Cuba

Beste reistijd Cuba, tips voor het maken van een fantastische reis!

Beste reistijd CubaCuba ligt in een subtropisch gebied. De gemiddelde temperaturen zijn het ganse jaar door tussen 24° en 29°. Cuba kent een regenseizoen van april tot november en een droog seizoen van november tot april. Het is in het droge seizoen dat de beste reistijd voor Cuba valt. In het Oosten echter heb je tijdens de zomerperioden toch nog een kleine drogere periode extra, namelijk in juli en augustus. Dat komt dus heel goed uit voor reizigers die tijdens het hoogseizoen willen reizen. Hieronder lees je meer informatie over de seizoenen, zowel de voor- en nadelen om uiteindelijk de reis te kunnen bepalen die je voor ogen hebt. Tevens heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar Cuba (Beste reistijd Cuba tip).

Bekijk hier de beste reistijd voor Cuba en reizen naar Cuba ->

Voor algemene reisinformatie en tips: Rondreis.net.

Beste reistijd Cuba:

Elk seizoen heeft voor- en nadelen:

Regenseizoen:

voordelen

  • goedkoper eten, hotel, enzovoort
  • personeel is meer relax

nadelen

  • zwoele temperaturen
  • dagdagelijkse regenbuien

Droog seizoen:

voordelen

  • geen regen
  • toch aangename temperaturen

nadelen

  • iets duurder
  • drukker
  • personeel is vermoeid en daardoor soms wat kortaf

Beste reistijd CubaVoor wie een hevige plensbui geen hinder is, kan toch in het regenseizoen gaan. Eerlijk gezegd is het wel een hele belevenis om zo’n tropisch onweer mee te maken. Het voordeel van een verblijf tijdens het regenseizoen is dat je dan heel goedkoop kan reizen. Hotels verlagen hun prijzen, je kan heel goedkoop lekker gaan eten en in de toeristische gebieden is het personeel in hotels en bars veel meer relax. Ze hebben nog tijd om een babbeltje te slaan of over hun leven in Cuba te vertellen (Beste reistijd Cuba informatie).

Bekijk hier de reizen naar Cuba en de beste reistijden Cuba ->

Waar ligt Cuba op de kaart?

Wil je toch regen vermijden, ga dan in het droge seizoen. De temperaturen zijn warm maar nooit heet. Het voelt niet zwoel aan. De wind uit het noordoosten, die vrijwel gans het jaar aanwezig is, geeft wat verkoeling (Beste reistijd Cuba informatie). Soms is het zelfs ’s avonds wat fris, wat we niet gewoon zijn in tropische landen. Nog een weetje: de UV-straling in Cuba is vrijwel het hele jaar door heel hoog. In de wintermaanden is deze straling in Cuba even hoog als wat wij in Zuid-Europa in de zomer kennen. Bescherm jezelf dus zoveel je kan!

Meer informatie over de beste reistijden van landen:

1 reactie

JJ · 29 april 2016 op 14:59

Cuba, een prachtig land met hele mooie plekken en prachtige stranden. De beste reistijd voor Cuba vonden wij het regenseizoen, dit omdat het een stukje goedkoper was om die kant op te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *