Beste reistijd Costa Rica

De beste reistijd Costa Rica en leuke reistips.
Beste reistijd Costa RicaAls je Costa Rica bezoekt, kom je in een tropisch klimaat terecht. Dat betekent in grote lijnen dat er twee seizoenen zijn: het regenseizoen (van april tot december), en het droge seizoen (van december tot april). Het ganse jaar door zijn er warme temperaturen. De beste reistijd voor Costa Rica is dus heel afhankelijk van wat jij wil gaan doen en bekijken. Hieronder vindt je meer informatie over de beste reistijden voor Costa Rica en heb je de mogelijkheid om een mooie reis naar Costa Rica te boeken. (Beste reistijd Costa Rica info)

Bekijk hier de beste reistijd voor Costa Rica en vakanties ->

Voor algemene reisinformatie en tips: Rondreis.net.

Waar ligt Costa Rica?

Beste reistijd Costa Rica:

Hieronder vindt je meer informatie over Costa Rica. Hier een paar voorbeelden en tips voor Costa Rica:

  • San José is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Costa Rica. Het is een aanrader om te bezoeken. Je wil dan liefst geen regen als je hier rondloopt. Je gaat best van december tot en met april (Beste reistijd Costa Rica informatie)
  • Beste reistijd Costa RicaDe Stille Oceaan: deze streek volgt de regen- en droog seizoenen. Je gaat er best van december tot en met april
  • De Caraïbische kust is een uitzondering op de seizoenenregel. Het kent geen droog- of regenseizoen. De temperaturen zijn er wat minder, maar toch nog 25°. Je mag er het ganse jaar door vochtig tropisch klimaat verwachten. Voordeel van deze streek is de weelderige regenwouden met overweldigende plantengroei. Februari, maart, september en oktober zijn iets minder vochtig (Beste reistijd Costa Rica info)
  • Tortuguero: dit is een merkwaardige streek in Costa Rica. Hier zijn de stranden waar de zeeschildpadden komen eieren leggen. Dit gebeurt in juli tot oktober. Ondanks het regenseizoen wil je zoiets toch niet missen? Neem gewoon een lichte regenjas mee als je hier naartoe gaat

We spreken hier over buien en vochtigheid. Echter mag je gerust zijn: het zijn echte plensbuien, soms met veel donder en bliksem begeleid, maar ze duren nooit lang. De eerste keren dat je een bui krijgt, zul je gaan schuilen. Na een tijd blijf je er gewoon in rondlopen want na de bui ben je in de kortste keren weer opgedroogd. Costa Rica is zo prachtig, zo lieflijk, zo veelzijdig dat je de buien er misschien wel zal bijnemen. Welke maand je ook gaat, je hebt gegarandeerd minimum temperaturen van 25°. Wilt je graag informatie toevoegen aan deze pagina dan kan je hieronder een berichtje achterlaten.

Bekijk hier de Costa Rica vakanties en de beste reistijden Costa Rica ->

Meer informatie over andere landen qua reistijden:

1 reactie

Moderator · 7 januari 2019 op 23:17

Heb je een bepaalde reisperiode op het oog? Wanneer zou je willen gaan en heb je al een reis gevonden bij een reisorganisatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *