Beste reistijd Corsica

Beste reistijd Corsica, waar ligt Corsica en mooie vakanties.
Beste reistijd CorsicaOp deze pagina komt u meer te weten over de beste reistijd van Corsica (beste reistijd Corsica), heeft u de mogelijkheid om de kaart te bekijken en kunt u een mooie reis naar Corsica boeken bij een reisorganisatie. Ook heb je de mogelijkheid om jouw ervaring met Corsica te delen op deze pagina.

Meer over Corsica

  • Corsica, het eiland van Napoleon (voor de kenners onder ons), is een van de mooiste eilanden in de Middellandse Zee, met zijn geheel eigen cultuur, die het midden houdt tussen Frankrijk en Italië. The best of both worlds, zou je bijna zeggen.
  • Corsica ligt namelijk dichter bij Italië, dan Frankrijk en de plaatselijke taal, het Corsicaans, is ontsprongen uit het middeleeuwse Italiaans. In tegenstelling tot veel andere eilandtalen in de Middellandse Zee is het Corsicaans niet verdrongen door een van zijn grote buren, integendeel, naast Frans is het Corsu, zoals de eilanders het noemen, nog steeds een van de meest gesproken talen op het eiland, ook onder de jeugd.
  • De opvallende vermenging van Franse en Italiaanse invloeden zie je ook terug in de Corsicaanse architectuur, die de Italiaanse kerkbouw en de Franse stadsstructuur heeft overgenomen. Maar wanneer kun je Corsica nu het best bezoeken, in welk seizoen geniet je het meest van de aangeboden attracties? Hieronder een kort overzicht.

Bekijk hier de beste reistijd voor Corsica en vakanties op Corsica ->

Voor algemene reisinformatie en tips: Rondreis.net.

Waar ligt Corsica op de kaart?

Beste reistijd Corsica:

Een Berg in de Zee
Beste reistijd Corsica• Corsica is een bergachtig eiland, dat als een rots uit de zee omhoog rijst. De hoogste piek van het eiland, Monte Cino, is zelfs 2706 meter hoog, en veel andere bergen heb ook de 2000 meter-grens overschreden. s’ Winters kun je in Corsica zelfs skiën en de sneeuw blijft op de hoogste toppen het hele jaar liggen. Dat biedt de oplettende toerist twee mogelijkheden:
• Hij kan tijdens een bezoek in de winter skiën en het bezichtigen van de Corsicaanse cultuur met elkaar combineren. Alleen riskeer je dan wel slechtere weersomstandigheden. Door zijn noordelijke ligging en bergachtige omgeving is het klimaat op Corsica namelijk veel gematigder dan eilanden zoals Sicilië en Malta. (Beste reistijd Corsica info)
• Maximumtemperaturen liggen in Corsica zo rond de 28 graden, niet veel meer, en ’s winters kan het weer bedrieglijk veel op onze eigen Nederlandse variant gaan lijken. De beste reistijd in Corsica ligt dus waarschijnlijk in de zomer, wanneer u kunt genieten van het mooie weer en al het goeds dat het eiland heeft te bieden. (Beste reistijd Corsica info)

Bekijk hier de vakanties op Corsica en reistijden ->

Meer informatie over de beste reistijden voor andere landen:

8 reacties

Anoniem · 14 november 2015 op 21:31

Ik wil nog even een stukje over het klimaat van Corsica toevoegen aan deze pagina: Corsica, dit land heeft een Middellands-zeeklimaat met vrij hete droge zomers en vrij milde natte winters. Corsica heeft een gemiddelde temp. in juli bedraagt 29 graden, dus vrij warm, terwijl de gemiddelde temperatuur in januari 14 graden bedraagt, hier zit aardig wat verschil tussen. De jaarlijkse neerslag is ongeveer 600 mm langs de kust tot 1200 mm of meer in het binnenland. In het binnenland zijn op de hogere delen jaarlijks 90 sneeuwdagen. Ook heeft Corsica prachtige gebieden waar je een vakantie zou kunnen houden. Corsica is zeker de moeite waard om eens naartoe te gaan.

Anoniem · 21 april 2016 op 20:46

Het klimaat van Corsica spreekt mij zeker aan, ik zou eens een mooie reis willen maken door Corsica om te genieten van de prachtige natuur en de bevolking mee te maken. Ik heb al veel gehoord over Corsica van vriendinnen en heb begrepen dat het ook de moeite waard kan zijn om daar mooie wandelingen te gaan maken. Het weer en de prachtige natuur spreekt mij aan om binnenkort een mooie reis te boeken naar dit prachtige gebied.

Janke · 27 april 2016 op 13:04

Ik zou graag willen genieten van Corsica met een heerlijke vakantie maar ik mis nog een stukje over de plekken welke er te bezoeken zijn en wat aan te raden is, iemand nadere info voor mij/

Henk · 21 mei 2016 op 22:52

Ik wil graag naar Corsica.

Anoniem 2 · 21 mei 2016 op 22:53

Corsica dat lijkt me een uitstekend gebied om een mooie rondreis te maken, en te genieten van prachtige wandelingen, ik heb al eea gevonden wat ons leuk lijkt om zoal te doen maar bij welke reisorganisatie kan je dit soort reizen het beste boeken?

    Moderator · 12 juni 2016 op 16:54

    Bedankt voor uw reactie!

Anoniem 34 · 25 mei 2016 op 12:03

Corsica lijkt ons heerlijk om eens een fantastische reis te maken, een mooie rondreis door het bijzondere gebied. We zijn benieuwd naar de prijzen voor het maken van een reis voor 21 dagen, wie weet dat?

Anoniem 4 · 12 juni 2016 op 21:50

Corsica lijkt ons geweldig om een mooie rondreis te maken voor een weekje, we willen graag genieten van de prachtige stranden en de natuur. Wat is aan te raden voor reisorganisatie en wie heeft hier goede tips voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *