Wat is de beste reistijd voor Colombia?
Of je nu gaat voor de natuur, de cultuur of speciale activiteiten in geen enkel geval wil je slecht weer hebben. Het is dus handig om vooraf te weten wat voor weer het wordt en wat de beste reistijd is voor Colombia. Bekijk hieronder meer informatie over vakanties, rondreizen en de beste reistijd voor Colombia. Tevens heb je de mogelijkheid om hieronder een bericht achter te laten bijvoorbeeld wanneer je een vraag hebt voor een reis naar Colombia.

Bekijk hier meer informatie >>

Lees verder over de:

Waar ligt Colombia?

Beste reistijd voor Colombia.

Colombia ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika en grenst aan Panama, Ecuador, Peru, Brazilië en Venezuela. Naast deze landen liggen de stranden van Colombia aan de Caribische zee en de Grote oceaan. Dwars door Colombia ligt het Andes gebergte. Bovenop de berg ligt de hoofdstad Bogota. Het is een van de hoogstgelegen steden ter wereld. In Bogota vind je een mooie combinatie van moderne gebouwen en imposante bouwwerken. Ook de architectuur uit de koloniale tijd mag zeker niet vergeten worden. Uiteraard zijn er ook actievere activiteiten te doen, zoals raften, abseilen of duiken in Isla Gorgona. Dit was vroeger een beruchte gevangenis, maar tegenwoordig een Nationaal park.

Beste reistijd ColombiaEr zijn verschillende soorten klimaten in Colombia. Dit komt door de Caribische zee in het noorden, de Grote oceaan in het westen en de berggebieden. Voornamelijk heeft Colombia een tropisch klimaat. Hierdoor liggen de temperaturen het hele jaar door zo rond de 25 graden. Dat geldt alleen niet overal in Colombia. Hoe hoger je komt, hoe lager de temperatuur is. Het hele jaar door is Colombia goed te bezoeken, maar de beste reistijd is december tot en met februari en juli en augustus. In het noorden van Colombia, aan de Caribische zee, loopt het regenseizoen van mei tot en met november. Langs de kust aan de Grote oceaan valt eigenlijk het hele jaar door redelijk veel regen, kent dus geen echt regenseizoen en er is dus ook geen beste reistijd voor. Het amazone gebied in het zuiden van het land heeft juist van juni tot en met september droger weer, maar zelfs deze ‘droge’ periode kan er erg veel regen vallen. Bij veel regen kunnen er zelfs overstromingen plaatst vinden. Wanneer je van plan bent om een mooie reis te boeken naar Colombia dan kan je op één van de links klikken.

Bekijk hier de Colombia reizen >>

Voor algemene reisinformatie en tips: Rondreis.net.

Meer informatie over de beste reistijd voor een bepaald land:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *