Beste reistijd China

Beste reistijd China, wat is er beste reistijd om naar China te gaan? Kom in dit artikel alles te weten over de beste reistijd van China.
Beste reistijd China
  • China is een van de grootste, en inmiddels machtigste, landen ter wereld, met een bevolking van ruim 1,3 miljard en een sterk groeiende economie. Het land heeft bovendien een fascinerende geschiedenis, die terugvoert tot duizenden jaren geleden. Wereldwonderen als de Chinese Muur of de Verboden Stad zijn simpelweg verplichte kost voor iedere zelf-verklaarde reiziger.
  • Maar wanneer kun je China nu het best bezoeken, wat is de beste reistijd, en zijn er grote regionale verschillen waar je als toerist rekening mee moet houden? Hieronder een kort overzicht. Tevens heb je de mogelijkheid om een mooie reis naar China te boeken. (Beste reistijd China tip)

Bekijk hier de beste reistijd voor China, en vakanties ->

Waar ligt China?

Beste reistijd China:

Alle Klimaten Ineen

  • China is een gigantisch land, echt gigantisch – dat wordt weleens vergeten. Het is even groot (of misschien zelfs iets groter) dan heel Europa bij elkaar en het heeft dientengevolge een brede selectie een klimaatzones. Eigenlijk is ieder soort klimaat wel in China vertegenwoordigd. (Beste reistijd China informatie)
  • In het noorden, waar China een brede grens deel met Mongolië, wordt het land gekenmerkt door enorme steppes en koude woestijnen. Het is in deze regio bijzonder droog, waardoor er weinig Beste reistijd Chinagroeit, maar tegelijkertijd liggen de temperaturen (zeker ’s winters) meestal rond het vriespunt. Wie dit deel van China bezoekt (en het is zeker een geweldige ervaring) moet zich dus instellen op een winters avontuur. (Beste reistijd China informatie)
  • Ook veel van China’s grote steden, zoals bijvoorbeeld Beijing (in de volksmond Peking), genieten door hun noordelijke ligging van strenge winters. In Peking kun je eigenlijk iedere winter wel schaatsen, een luxe die ons in Friesland helaas niet is vergund. De beste reistijd voor Peking is dus misschien wel de winter, wanneer de smog ook minder erg is.
  • Het zuiden van China, met name de delen die aan Vietnam en Laos grenzen, is een bergachtig gebied bedekt met dichte, tropische wouden. Het warmere, typisch ‘Aziatische’ China vind je hier. Tegen de grens met India en Pakistan is China vooral bergachtig, vanwege de nabijheid van de Himalaya. Dit zijn wilde, onherbergzame gebieden, met weinig grote steden en een autochtone bevolking die nog steeds zijn brood verdient met het hoeden van schapen en geiten. Een ervaring, zeker, maar ook een uitdaging.

Bekijk hier de beste reistijd voor China, en vakanties ->

Voor algemene reisinformatie en tips: Rondreis.net.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *