Beste reistijd Chili

Beste reistijd Chili, leuke tips en uniek weetjes.
Beste reistijd Chili
  • Chili, ook wel bekend als de langst en dunste republiek ter wereld, is een land in Zuid-Amerika. De meeste Nederlanders zullen er vast weleens van gehoord hebben, – bijvoorbeeld door het Chileense mijndrama in 2010 – maar een echt bezoek aan dit fascinerende land? Nou, nee. Toch is dat een serieus gemis, want Chili is een van de meest diverse landen ter wereld, met duizelingwekkend hoge bergen, tropische oerwouden, gortdroge woestijnen, en gletsjers die magistraal de zee in schuiven.
  • De hoogste berg in Chili, de Nevado Ojos del Salado, steekt zelfs 6893 meter de lucht in! Skiën kun je dus wel in Chili en er zijn verschillende resorts die tot de beste in Zuid-Amerika worden gerekend. Maar wat is nu de beste reistijd om Chili te bezoeken, wanneer geniet je het meeste van het land? Hieronder een kort overzicht. (Beste reistijd Chili info)

Bekijk hier de beste reistijd voor Chili en de reizen naar Chili ->

Waar ligt Chili?

Beste reistijd Chili, info:

Gletsjers en Woestijnen
Beste reistijd Chili• De biodiversiteit in Chili is gigantisch. Het land herbergt meer soorten flora en fauna dan je voor mogelijk zou houden. Chili is bovendien niet zo homogeen als je misschien zou denken en in tegenstelling tot veel andere Zuid-Amerikaanse landen overheerst hier niet één klimaat. (Beste reistijd Chili info)
• Wie bijvoorbeeld het diepe zuiden van het land wil verkennen, waar het klimaat een Arctisch tintje heeft gekregen, met gletsjers en drijvende ijsschotsen in het diepblauwe water, moet rekening houden met de strenge winters die deze regio van de buitenwereld houden afgesloten. Aangezien de winter in Chili in onze zomerperiode valt, moet je in juli en augustus dan ook geen stralende zonneschijn verwachten. (Beste reistijd Chili info)
• Het noorden van Chili, waar het land grenst aan Peru en Bolivia, is daarentegen een droge, levenloze woestijn – de zogeheten Atacama, ontstaan in de regenschaduw van het hoge Andesgebergte. Op sommige plaatsen in de Atacama heeft het al honderden jaren niet meer geregend en het wordt over het algemeen beschouwd als een van de meest mensonvriendelijke plekken ter wereld. Voor de toerist geeft dat natuurlijk des te meer reden om het eens te bezoeken, maar wees alert op de zware omstandigheden, in welk seizoen dan ook. (Beste reistijd Chili info)

Bekijk hier de beste reistijd voor Chili en Chili vakanties ->

Voor algemene reisinformatie en tips: Rondreis.net.

Meer informatie over de beste reistijden:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *