Beste reistijd Canada

Beste reistijd Canada, reisweetjes en leuke tips!

Beste reistijd CanadaAls je en verre reis maakt wil je natuurlijk niet in de regen, sneeuw of kou komen te staan. Of misschien juist wel als je voor de wintersport komt. Maar wat is nou precies de beste reistijd om naar Canada te gaan? Dit grote prachtige land heeft veel te bieden voor jou en je gezelschap. Het hangt gedeeltelijke af waar in Canada je precies heen gaat. Er zijn grote temperatuur verschillen tussen bijvoorbeeld Noord Canada en Zuid Oost Canada. De beste reistijd is over het algemeen tussen mei en oktober. Waarvan voornamelijk juli en augustus de ideale reismaanden zijn. Maar je kunt best het gehele jaar door het prachtige Canada trekken. Het is daarnaast wel aan te raden van te voren de actuele weerberichten en voorspellingen te raadplegen voor de beste reistijden Canada.

Bekijk hier de beste reistijd voor Canada ->

Waar ligt Canada?

Beste reistijd Canada:

Beste reistijd CanadaAls je avontuurlijk een kijkje wilt nemen in het hoge noorden van Canada dan kun je het beste in juli of augustus een datum prikken. Het blijft ook relatief lang licht dus je kunt in deze periode veel buiten activiteiten ondernemen. Gezien juli en augustus de absolute toeristische hoogseizoen is, is het echt noodzakelijk om van tevoren je hotels of accommodaties te reserveren. Vanaf eind oktober tot mei is het winter en heb je zeker winterkleding nodig en zijn veel van de accommodaties in het binnenland gesloten. In grote delen van Canada heb je dan sneeuwkettingen nodig, in sommige gebieden ligt soms zelf metershoge sneeuw!

Aan de westkust van Canada heerst een vrij gematigd zeeklimaat dat onder de directe invloed van de stille oceaan staat. Het is er dan ook warmer dan in het rest van het land. Terwijl Oost-Canada een vrij vochtig continentaal klimaat kent, met vrij koude winters en redelijk warme regenachtige zomers. De hoeveelheid neerslag zijn aan beide kusten ongeveer gelijk. In het midden en noorden van het land valt betrekkelijk weinig neerslag. Door de grote omvang van Canada, wordt de regio voornamelijk bepaald door de geografische liggen en de hoogste en afstand van de oceaan. Daarom is de beste reistijd afhankelijk van je persoonlijke reiswensen. Kijk en plan je avontuur naar Canada vooruit zodat je niet voor onverwachte narigheden komt te staan.

Bekijk hier de Canada vakanties en de beste reistijden voor Canada ->

Van plan om een mooie reis naar Canada te boeken? Klik dan op één van bovenstaande links. Voor meer informatie over rondreizen door Canada: www.rondreiscanada.com. Voor algemene reisinformatie en tips: Rondreis.net.

Meer informatie over de beste reistijden voor landen:

1 reactie

Moderator · 7 januari 2019 op 23:16

Voor welke reisperiode zou je gaan als je bovenstaande leest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *