Beste reistijd Californië

Beste Reistijd Californië, leuke reisweetjes en meer!
Beste reistijd CaliforniëWilt u meer te weten komen over Californië, reistijden en de vakanties die er te boeken zijn? Lees dan gerust onze pagina door. Bekijk hier alle leuke reisweetjes en tips voor het maken van een mooie reis naar en eventueel door Californië (beste reistijd Californië) Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Californië.

  • Californië is de op twee na (Alaska en Texas) grootste Amerikaanse staat; het is ook de staat met het grootste bevolkingsaantal. 38 miljoen mensen wonen inmiddels in The Sunshine State.
  • Ze zijn aangetrokken door dezelfde beloftes die ook buitenlandse toeristen naar Californië lokken: een prachtige omgeving, bruisende, energieke steden, en het altijd mooie weer. Toch is het Californische klimaat lang niet zo homogeen als veel mensen denken: door het grote landoppervlak bestaan er aanzienlijke lokale verschillen en beschikken veel regio’s over een microklimaat. Hieronder volgt een kort overzicht van handige weetjes, en de beste reistijd voor Californië. Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Californië en heeft u de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar Californië.

Bekijk hier de beste reistijd voor Californië en Californië vakanties ->

Waar ligt Californië op de kaart?

Beste reistijd Californië, meer info:

Bergen, Bossen en Woestijnen
• Californië is een gebied van tegenstellingen, van extremen zelfs. In het noorden groeien de bekende redwoodbossen, met de bekende sequoia, woudreuzen die honderden meters hoog kunnen worden. In deze mistige, vaak hooggelegen bossen vind je de vruchtbare, Noord-Europese kant van Californië. De beste reistijd voor dit deel van Californië is waarschijnlijk de zomer, wanneer de Beste reistijd Californiëbergen nog niet zijn ondergesneeuwd. Het zuiden, daarentegen, is een heel ander soort ecosysteem.
• De beroemde redwoodbossen zullen op veel ‘oehs’ en ‘ahs’ kunnen rekenen bij toeristen, maar het gortdroge Death Valley zal ook wel enige bewondering los kunnen maken. Deze zuidelijke woestijn wordt over het algemeen beschouwd als de warmste plek op aarde en hier is dan ook de hoogste temperatuur ooit (56.7 graden) gemeten. Wie een bezoek brengt aan Death Valley moet dan ook goed-voorbereid zijn; het is geen speelplaats zonder gevaar. Drink veel, blijf dicht bij de auto, en neem, zo mogelijk, een ervaren gids mee om dit fascinerende gebied veilig te kunnen verkennen. (Beste reistijd Californië info)
• De grote steden van Californië, doorgaans gelegen aan de kust, hebben een iets milder klimaat. Noch droge woestijn, noch kil berggebied. Toch kan het ook hier zomers ontzettend warm worden, met temperaturen die wekenlang niet onder de 30 graden uitkomen. De beste reistijd voor Los Angeles, San Diego of San Francisco is dan ook in de lentemaanden, wanneer het net iets koeler en aangenamer is.

Bekijk hier de reistijden die het beste zijn voor Californië ->

Voor algemene reisinformatie en tips: Rondreis.net.

Meer informatie over de beste reistijd voor landen:

 

3 reacties

Anoniem · 20 april 2016 op 23:20

Ooit zou ik eens naar California willen gaan, voor een huwelijksreis of een prachtige rondreis. Maar wat is nou eigenlijk de beste reistijd voor deze mooie omgeving?

Anoniem 3 · 27 april 2016 op 13:16

Californië de moeite waard voor drie weken?

bestereistijd · 24 november 2018 op 22:16

Wat is een mooie reistijd voor Californië vind jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *