Beste reistijd Botswana

De beste reistijd voor Botswana, leuke reisweetjes en meer.

Beste reistijd BotswanaBotswana, gelegen boven Zuid-Afrika is totaal omringt door zijn buurlanden. In dit grote land wonen nog geen 2,3 miljoen inwoners. Behalve veel wildparken, die veel toeristen trekken, is de mijnbouw en met name de diamanthandel een bron van inkomsten. Botswana heeft twee klimaatsoorten namelijk het warme woestijnklimaat en het warme steppeklimaat. Een groot gedeelte van het land is een dorre hoogvlakte. De Kalahari woestijn ligt in het zuiden en westen. In het noordwesten stroomt de Okavango rivier die in het binnenland een grote binnendelta vormt. Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijd Botswana, tevens heeft u de mogelijkheid om een bijzondere reis te boeken naar Botswana. (Beste reistijd Botswana info)

Bekijk hier de beste reistijd voor Botswana en Botswana vakanties ->

Waar ligt Botswana?

Beste reistijd Botswana info:

Beste reistijd BotswanaBotswana heeft een droge en natte seizoen. Hun zomers vallen in onze winters. Vanaf oktober tot april valt er meer neerslag en is de luchtvochtigheid hoger. In de winter is het zo goed als droog en voelt het minder klam aan. Er kunnen extreme droogtes voorkomen die kunnen uitmonden in zandstormen in de maand augustus. Temperaturen verschillen van een gemiddelde maximumtemperatuur van 22 graden in juni tot 33 in januari. (Beste reistijd Botswana info)

De beste reistijd van Botswana is zeer divers en hangt af van het reisdoel. Januari tot maart is wel het groene seizoen genoemd. Een goede tijd voor vogelliefhebbers en diegene die zebra’s in grote getallen willen zien trekken. Het is tevens de goedkoopste periode. April tot juni is vrij rustig. De delta vult zich met vers water en veel jonge dieren worden geboren. Juli en september zijn droog met aangename temperaturen. Drinkplaatsen voor de dieren vallen droog waardoor er meer concentratie plaatsvind en ze beter te zien zijn. Oktober tot en met december zijn de drukke perioden voor de safari’s. De dieren zitten nog meer bij elkaar en zijn eenvoudig te spotten (Beste reistijd Botswana info). Vanaf eind november zijn de zonsondergangen door een hogere luchtvochtigheid zeer spectaculair. Tot en met februari regent het dan tussen de 8 en 10 dagen per maand. Mocht de woestijn worden bezocht dan is het verstandig een trui mee te nemen omdat de temperaturen ‘s-nachts wel kunnen zakken tot een koude 5 graden. (Beste reistijd Botswana info)

Bekijk hier de Botswana vakantie en meer informatie over Botswana ->

Veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Botswana! Voor meer informatie over reiservaringen en tips: Rondreis.net.

Meer informatie over de beste reistijden van andere landen:

1 reactie

Moderator · 10 december 2018 op 10:05

Wanneer zou jij naar Botswana willen gaan als je dit leest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *