Beste reistijd Borneo

De beste reistijd voor Borneo, leuke reistips en meer.

Beste reistijd BorneoBorneo is een heel groot eiland in Zuid-oost Azië dat is verdeeld door drie landen. Een klein deel in het noorden wordt gevormd door Brunei. Het grootste deel van het noorden is een deel van Maleisië en het zuidelijke deel hoort bij Indonesië en staat bekend als Kalimantan. Vroeger bestond Borneo bijna volledig uit tropisch regenwoud. Maar sinds het einde van de vorige eeuw is het grootste gedeelte daarvan gekapt om plaats te maken voor plantages. Vooral het laaglandregenwoud is hier het slachtoffer van geweest en bestaat nu eigenlijk alleen nog maar in nationale parken. (Beste reistijd Borneo info). Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijd voor Borneo.

Bekijk hier meer over reistijden voor Borneo ->

Beste reistijd Borneo:

Beste reistijd BorneoDeze nationale parken in verschillende valleien van Borneo zijn nog steeds zeer de moeite waard. De tropische vegetatie is hier uniek te noemen en de flora en fauna van het tropisch regenwoud komen goed tot hun recht. In het Sepilok Rehabilitation Centre leven nog groepen orang-oetans. Borneo ligt op de evenaar en heeft dus een tropisch klimaat. Dit betekend dat het er het hele jaar warm en vochtig is. De temperatuur varieert het jaar door niet zo veel en ligt gemiddeld tussen de 27 en 32 graden. De luchtvochtigheid kan oplopen tot wel 90 procent. (Beste reistijd Borneo info)

De moesson die uit het noordoosten komt zorgt van november tot maart voor een natte periode op Borneo waarbij hevige regenval door tropische buien kan voorkomen. Het regent dan echter niet de hele dag en zelfs niet elke dag. Een bui komt meestal aan het eind van de dag, in de avond en in de nacht. Ook gedurende de rest van het jaar kan het wel eens regenen.

De droge periode duurt van mei tot oktober. Het gemiddeld aantal dagen met regen ligt dan rond de vijftien. Er zijn dan de meeste zonuren per dag en de gemiddelde maximum temperatuur is dan 31 á 32 graden. Als beste reistijd voor Borneo wordt de periode juni tot en met augustus gezien.

Waar ligt Borneo?

Bekijk hier hier meer over Borneo en vakanties ->

Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Borneo. Klik op één van bovenstaande links om een prachtige vakantie naar Borneo uit te zoeken. Wanneer je een mooie rondreis door Borneo wilt gaan maken en je wilt de reiservaringen te weten komen dan kan je gaan naar: Rondreis.net.

1 reactie

Moderator · 30 november 2018 op 00:01

Heb je gekozen voor een bepaalde reisperiode voor Borneo? We zijn benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *