Beste reistijd Bonaire

De beste reistijd voor Bonaire, reisweetjes en leuke tips.

Beste reistijd BonaireBonaire is een eiland in het Caraïbisch gebied en is een bijzondere gemeente, behorende bij het Nederlandse Koninkrijk. Bonaire heeft nog geen 20.000 inwoners op een oppervlakte die anderhalf keer de oppervlakte telt van ons eiland Texel. Bonaire heeft gedurende het gehele jaar een behoorlijk constant klimaat hetgeen invloed heeft op de beste reisperiode (Beste reistijd Bonaire info).

Door op onderstaande links te klikken heb je de mogelijkheid om een mooie reis naar Bonaire te boeken.

Bekijk hier meer over Bonaire en reistijden ->

Het constante klimaat wordt veroorzaakt doordat het een eiland is wat vlak bij de evenaar ligt. De ligging, niet ver boven Venezuela, zorgt ervoor dat het eiland bijna niet geteisterd wordt door de uitlopers van de tropische stormen. Het is er tropisch waarbij de wintermaanden nog altijd 29 graden zijn en de maanden september en oktober met 31 graden gemiddeld het warmst. De nachten zijn zeer zwoel omdat het niet meer dan 5 graden zal afkoelen. Doordat het eiland vrij vochtig aanvoelt krijg je goed het idee in de tropen te zijn. Tel daarbij op dat de zon 9 uur per dag schijnt en het zeewater tussen de 26 en 29 graden warm is en je begrijpt dat het eiland een grote aantrekkingskracht heeft op de zonaanbidders. Hieronder leest u meer informatie over het weer in Bonaire (Beste reistijd Bonaire info).

Waar ligt Bonaire?

Beste reistijd Bonaire, meer info:

Beste reistijd BonaireGemiddeld regent het 500 millimeter per jaar. Dit gebeurd tijdens vrij korte maar behoorlijk heftige buien die tussen september en december het meest voorkomen. Dit ‘slechte weer’ duurt ook nooit langer dan een paar dagen (Beste reistijd Bonaire info).

De beste reistijd voor Bonaire loopt van eind december tot juli voor de actieve watersporter en duiker. Bonaire staat bekend om zijn zeer mooie duikwateren waardoor het ook wel Diver’s Paradise wordt genoemd. Zonaanbidders kunnen het gehele jaar door het eiland bezoeken maar moeten iets meer regen vanaf september tot december voor lief nemen. Het spreekt voor zich dat een eiland met dit klimaat ook populair is om naar te verhuizen of een vakantiewoning te bezitten. De drukste vakantiemaanden zijn december en januari en ook juli tot half augustus.

Bekijk hier de vakantie Bonaire en de beste reistijd voor Bonaire!

Wil je een mooie rondreis maken door Bonaire, ga dan naar: Rondreis.net voor meer weetjes en tips. De hoofdstad van Bonaire is overigens Kralendijk.

Meer informatie over de beste reistijden voor gebieden:

1 reactie

Moderator · 7 januari 2019 op 23:16

Voor welke reisperiode zou je gaan op basis van deze informatie over Bonaire?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *