Beste reistijd Bolivia

Beste reistijd Bolivia, bekijk hieronder meer informatie.

  • Beste reistijd BoliviaBolivia is een van de weinige Zuid-Amerikaanse landen waar de oorspronkelijke Inca-cultuur nog tot op zekere hoogte is behouden. De meerderheid van de bevolking is Katholiek en de Protestanten zijn in de minderheid, – en Spaanse is de grootste taal – maar etnisch gezien behoren de meeste mensen nog steeds tot de Quechua, een verzamelnaam voor de oorspronkelijke autochtone bevolking in dit deel van Zuid-Amerika.
  • Wie geïnteresseerd is in de oude Inca-cultuur en de specifieke Quechua-tradities die nog altijd springlevend zijn in Bolivia moet het land dan ook zeker eens bezoeken. Proef van de wonderlijke Boliviaanse keuken, de diverse invloeden zich in de loop van honderden jaren harmonieus hebben vermengd, maar ook de Orura Diablada (Dans van de Duivels) is een folkloristische dans die van oorsprong uit de prachtige stad Oruro komt.
  • Bolivia is met zijn 36 officiële talen dus een van de meest diverse landen ter wereld. En als toerist kun je van dat feit alleen maar profiteren: een bezoek aan Bolivia staat dan ook gelijk aan talloze nieuwe ervaringen. Maar wat is nu de beste reistijd voor Bolivia, wanneer kun je het beste afreizen naar dit fascinerende Zuid-Amerikaanse land? Hieronder een overzicht. (beste reistijd Bolivia tip)

Bekijk hier de beste reistijd voor Bolivia en vakanties ->

Waar ligt Bolivia op de kaart?

Beste reistijd Bolivia:

Beste reistijd BoliviaBergen en Oerwouden
• Net als zijn buren Chili en Peru wordt het landschap van Bolivia bepaald door significante hoogteverschillen. In het noorden vind je de vochtige, tropische regenwouden, met donderende rivieren en stroompjes, en een dichte, gevarieerde begroeiing. (beste reistijd Bolivia tip)
• Op de plekken waar de Andes het landschap beïnvloedt, zeker op de hoge plateaus in het zuiden van Bolivia, zoals Potosi, neigt de omgeving echter naar een koude woestijn, waar de temperaturen het hele jaar door laag blijven maar waar eveneens zelden regen valt.
• Daarnaast heb je ook echte bergketens in Bolivia, zoals de Nevado Sajama die 6542 meter boven het omliggende landschap uitrijst. Hier moet je in de winter, die valt in onze zomerperiode, zeker niet een wandeltocht plannen: de passen zijn allemaal dicht gesneeuwd.

Bekijk hier de Bolivia reizen en de beste reistijden voor Bolivia ->

Wil je meer te weten komen over de prachtige reizen en vakanties in Bolivia, dan kan je hierboven op één van de links klikken. Veel plezier met het uitkiezen van de perfecte reis naar Bolivia. Voor reiservaringen en meer: Rondreis.net.

2 reacties

Moderator · 30 november 2018 op 00:01

Van plan om naar Bolivia te gaan? Voor welke reisperiode heb je gekozen?

Moderator · 10 december 2018 op 10:06

Wanneer zou je naar Bolivia willen gaan als je deze informatie hebt gelezen over de beste reistijden en klimaten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *