Beste reistijd Birma

De beste reistijd voor Birma, reistips en leuke weetjes.

Birma is een land in Zuidoost Azië. Hoewel zeker in het westen de naam Birma veel wordt gebruikt is de officiële naam sinds 1989 Beste reistijd BirmaMyanmar. Birma telt ruim 56 miljoen inwoners waarvan 86% boeddhist is. In Birma heerst een tropisch moessonklimaat met drie seizoenen; een regenseizoen van mei tot midden oktober, een koel droog seizoen van eind oktober tot midden februari die uitloopt naar een warm droog seizoen van eind februari tot halverwege mei. Deze seizoenen hebben invloed op de beste reistijd voor Birma. Hieronder leest u meer informatie over de beste reistijd voor Birma (Beste reistijd Birma info).

Bekijk hier de beste reistijd voor Birma en vakanties ->

Beste reistijd Birma:

Met uitzondering van de bergachtige gebieden is de temperatuur het gehele jaar boven de 30 graden. April is de warmste maand waarbij 38 graden regelmatig voorkomt. In de winter koelt het niet verder af dan 18 graden, de zomers blijven zwoel met minimaal 23 graden (Beste reistijd Birma info). Door de ligging onder de evenaar vallen de zomers in Birma in onze winter (Beste reistijd Birma info).

Beste reistijd BirmaHet regenseizoen, de moesson, zorgt met name in de kustgebieden en delta voor wel 400 millimeter regen per maand. De luchtvochtigheid schiet gedurende deze periode ook flink omhoog. Over het land heen zijn de verschillen wel groot. De kustgebieden halen wel 5000 millimeter, de delta haalt de helft terwijl de droge zone, centraal in het land, tot een 1000 millimeter komt. Dat laatste is vergelijkbaar met een nat Hollands jaar. Birma wordt niet vaak door orkanen getroffen. De overvloedige regenval kan helaas wel overstromingen en aardverschuivingen veroorzaken (Beste reistijd Birma info).

Waar ligt Birma op de kaart?

Bekijk hier de beste reistijd voor Birma en mooie reizen ->

De beste reistijd voor Birma ligt tussen oktober en februari, tijdens het koele droge seizoen (Beste reistijd Birma info). Koel betekend echter niet koud maar voor Birmaanse begrippen minder heet en vooral ook droog. De prijzen voor hotels en andere toeristische plaatsen is dan wel op zijn hoogst. Iets later maar wel mooi is het 3-daagse waterfestival dat in april wordt gehouden. Tijdens het regenseizoen zijn strandbestemmingen gesloten in de maanden juni, juli en augustus (Beste reistijd Birma info). Hou hier rekening mee als je deze locaties wil bezoeken.

Meer informatie over de beste reistijd voor een bepaald land:

 

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *