Beste reistijd Bhutan

De beste reistijd voor Bhutan, informatie en reistips.
Vlag BhutanHet land Bhutan ligt ingeklemd tussen de Himalaya en grenst aan zowel China (Tibet) als India. Bhutan heeft ongeveer 750.000 inwoners waarvan de meerderheid in de centrale hooglanden woont. Bhutan is zeer bergachtig met bergtoppen tot 7000 meter. Het zuiden is lager gelegen en heeft vruchtbare en bosrijke valleien waardoor ook rivieren stromen. Hierdoor heeft Bhutan diverse klimaatzones, variërend van een hooggebergteklimaat in de bergen tot een tropisch klimaat in het zuiden. Dit heeft invloed op de beste reistijd voor Bhutan. Bekijk hieronder meer informatie over de temperaturen en over de beste reistijd voor Bhutan (beste reistijd Bhutan info).

Bekijk hier de beste reistijd voor Bhutan en vakanties ->

Beste reistijd Bhutan:

Beste reistijd BhutanBhutan kent wisselende temperaturen. Ondanks de hogere ligging is het er niet al te koud. Ter vergelijking, het land ligt op de zelfde hoogte als Florida. Het zuiden haalt tropische temperaturen rond de 30 graden, de hooglanden doen het tussen de 15 en 25 graden in de zomer. Tijdens de winter koelt het af tot ruim boven het vriespunt. Hoger in de bergen is de kans op vorst en sneeuw aannemelijk. (beste reistijd Bhutan info)

  • Nog meer dan de temperatuur speelt het droge en natte seizoen een rol voor de beste reistijd voor Bhutan. Tussen november en maart is het droog met minimale regenval. Het natte seizoen is van mei tot september, de periode dat bijna alle regen van het gehele jaar valt. Een goede regenjas is zeker aan te raden. Deze periode is minder geschikt voor trektochten omdat de paden glad worden en het zicht beperkt is. (beste reistijd Bhutan info)
  • De beste reistijd voor Bhutan is tussen maart tot mei en van september tot oktober. In het voorjaar ontspringt de natuur en zijn de temperaturen aangenaam. In de herfst zijn de vergezichten het meest helder, is de temperatuur prima en vind ook het beroemde Tsechu festivals plaats. het echte hooggebergte is minder goed begaanbaar omdat neerslag in de vorm van sneeuw de wegen kan blokkeren. Het zuiden is warmer en daardoor langer geschikt om te bezoeken. Wel heeft deze streek meer neerslag die echter vaak tijdens de nacht zal vallen.

Waar ligt Bhutan op de kaart?

 

Bekijk hier de vakantie Bhutan en de beste reistijden Bhutan ->

Een unieke reis boeken naar Bhutan maar wil je eerst te weten komen welke reiservaringen er zijn? Ga dan naar: https://rondreis.net.

Meer informatie over de beste reistijden:

2 reacties

Ol.DN. · 14 november 2015 op 21:51

Hoi ik wil graag een keer naar Bhutan toe maar wil graag de gemiddelde prijs weten. Iemand enig idee voor een reis voor 2 weken in Bhutan?

Moderator · 28 november 2018 op 23:24

Ben jij wel eens naar Bhutan gegaan en waarom heb jij gekozen voor deze reisperiode? Wanneer was je gegaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *