Beste reistijd voor Belize, informatie en reistips.

Beste reistijd BelizeHelaas voor Belize is het door zijn ligging aan de Golf van Honduras enorm vatbaar voor orkanen tijdens het orkaanseizoen dat loopt van juni tot december. Dit gaat gepaard met rukwinden en hevige regenbuien. In het orkaanseizoen maak je meer kans dat orkanen je reisplannen verstoren in augustus en september en mag je de hevige regenbuien verwachten in oktober. Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijd Belize.

Bekijk hier de beste reistijd voor Belize en vakanties Belize ->

Beste reistijd Belize:

  • Droog- en regenseizoen

Beste reistijd BelizeIn tegenstelling tot de andere Midden-Amerikaanse landen is er in Belize minder sprake van een mooi uitgelijnd droog- en regenseizoen. Dit komt omdat in het land verschillende klimaattypes gelden. In feite moet je het land opdelen in een noordelijk en zuidelijk deel. In het noorden van Belize heb je het minste kans op regen het ganse jaar door. In het zuiden heb je wel meer een opsplitsing in droog- en regenseizoen. Het regenseizoen loopt van midden mei tot en met december of soms nog een maand of twee langer. Uiteraard passen hotels en andere toeristische plaatsen hun prijzen aan deze periodes aan en zal je in maart en april meer betalen voor sommige dingen dan bijvoorbeeld in oktober. (Beste reistijd Belize informatie)

  • Tropische temperaturen het ganse jaar door

De gemiddelde temperatuur het hele jaar door ligt toch rond een tropische dertig graden. Hoe meer je landinwaarts trekt, hoe hoger het kwik op de thermometer. Wanneer het aan de kustlijn een zalige dertig graden is, kan het in het binnenland tot wel 35 graden warm worden. Overdag is het drukkend heet en ’s nachts koelt het er amper af. Om optimaal van dit surfersparadijs te genieten, maak je best je koffers klaar voor afreis tussen februari en april (Beste reistijd Belize informatie). Wanneer je liever niet met die extreme hitte te maken hebt, kies dan om je reis vooral door te brengen in het bergachtig deel van Belize. Daar is het een plezierige warmte en koelt het er toch meer af ’s nachts. Wil je meer te weten komen over het maken van een rondreis door Belize, ga dan naar: Rondreis.net.

Waar ligt Belize op de kaart?

Bekijk hier de Belize vakantie en de beste reistijd voor Belize ->

Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Belize.

Meer informatie over de beste reistijd voor landen:

 

1 reactie

Moderator · 30 november 2018 op 00:01

Heb je gekozen voor Belize? Voor welke reisperiode ben je gegaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *